Tesla'da işler yoluna girmeye başladı

Elektrikli otomobil markası Tesla’da işler bir süredir iyi gitmiyor. Son otomobili Model 3’ün düşük üretim hacmine bağlı olarak şirketin batacağı söylentilerine karşın rakamlar Amerikalı markada işlerin yoluna girdiğini gösteriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2018 09:09 GÜNCELLEME 05.04.2018 09:09 OTOMOBİL
Tesla'da işler yoluna girmeye başladı
Tesla'da işler yoluna girmeye başladı

Rüya otomobili Model 3 ile gövde gösterisi yapan Tesla, geçtiğimiz yıldan beri sıkıntılı bir süreç yaşıyor.

Siparişlerin gecikmesi, üretim hattındaki sorunlar ve spekülatif iddialar şirketin hisselerini son 1 yılın en düşük seviyesine getirmişti. Dün yayınlanan ilk çeyrek raporlarına göre, Tesla yılın ilk 3 ayında 34.494 araç teslimatıyla marka tarihinin en iyi üretim rakamlarına ulaştı. Bu araçların 9.766 adedini Tesla Model 3’ün oluşturması da haftalık 2.500 araçlık üretim hedefine yaklaşıldığını gösteriyor.

 

Markanın üretim sayılarındaki hızlı yükselişin kaynağı ise Elon Musk’tan başkası değil. Üretim sorunlarından sonra bu birimin yönetimini eline alan Musk, işlerin yoluna girmesi için geçici süreliğine evini fabrikaya taşımış. Bu çılgın hamleden sonra üretimdeki sıkıntıları aşan Tesla, Haziran sonuna kadar haftada 5.000 araçlık üretim hedefini geride bırakmak istiyor. Şu sıralar tüm enerjisini rekor ön sipariş aldığı Model 3 için harcayan marka, bakalım önümüzdeki dönemde hedeflerini tutturabilecek mi?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR