Son 3 günde ilanlar patladı! Satıyorlar…

UBER’e yönelik yasal yaptırımların artmasıyla internetteki alışveriş sitelerinde UBER araçlarının satış ilanı son üç günde dikkat çekici derecede arttı. Satışa çıkarılan araçlar arasında ‘UBER kayıtlı’ sıfır km araçlar bile var.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2018 11:22 GÜNCELLEME 04.06.2018 11:31 OTOMOBİL
Son 3 günde ilanlar patladı! Satıyorlar…
Son 3 günde ilanlar patladı! Satıyorlar…

UBER’e dair ilk tartışmalar Avrupa şehirlerinde başlamıştı. Paris’te taksiciler sert gösteriler yapmış, UBER’i şiddetle protesto etmişti. ABD ve Güney Amerika’da da taksiciler UBER’i protesto etmiş, eylemler birçok şehirde görülmüştü. Türkiye’deki UBER protestolarına da şiddet bulaştı. UBER şoförleri ile onları ‘korsan’ olarak nitelendiren taksiciler arasındaki gerilim günlerce devam etti. Bazı UBER şoförleri taksicilerin saldırılarına maruz kaldı.

‘ACİLEN’ SATIYORLAR

 

 

Artan gerilimin ve protestoların ardından İçişleri Bakanlığı korsan taşımacılığa dair yeni düzenlemeler yaptı; UBER’i de kapsayan yaptırımlar artırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün yaptığı bir açıklamada bu konuya değinerek ‘UBER bitmiştir’ ifadesini kullandı. Yeni sürecin ardından da UBER’e kayıtlı araçların satışı artmaya başladı. Son birkaç günde alışveriş sitelerine ‘UBER’e kayıtlı’ notuyla verilen ilanlar çoğalmaya başladı. Bazıları ‘Acil’ uyarısıyla satışa çıkarılan araçların, birçoğunun kat ettiği kilometrenin düşük olduğu da göze çarpıyor.

UBER’in Türkiye’de kayıtlı araç sayısı özellikle son 5 ayda artmış ve 10 bine çıkmıştı.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Birdost 5 yıl önce Şikayet Et
    Taksiciler in çoğu otculuk yapıyor. Taksi ve minibüs hatta halk otobüsü plaka TEKELCILIGI kaldırılmalı. Doğudaki otları imha ediyorlar ama batıda satışlar fazlasıyla devam ediyor.Batidaki TEKELCILIK'ten de doğuya giden gelirler devam ediyor. Tüm canlı para onların ellerinde.yahudilerden sonra en büyük yahudilik sistemi onların ellerinde. Emek az, gelir çok !
    Cevapla
  • Mert Kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklamak yerine insanlar neden UBER'i tercih ediyor bunu anlamaya çalışsalardı daha iyi olmaz mıydı?
    Cevapla
  • Emir 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerde rekabet
    Cevapla
  • ali veli 5 yıl önce Şikayet Et
    dikkat ederseniz sadece 2 sene boyunca yasaklandı. bu arada uberle anlaşılıp türkiyede şirket kurması ve vergi mükellefi olması sağlanmalı. uberden alınan yolcu taşıma bilgileri üzerinden de taksicilerin yapmış olduğu işler denetlenmiş ve vergi kaçakcılığı önlenmiş olur.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Teknolojiye karşı gelmek kanunlarla engellemek sorunu çözmez, aksine ona uygun hale gelmeliyiz. Devlet sadece taksicilerde değil, diğer çoğu sektörde kredi kartı kullanımını zorunlu hale getirmeli, adamlar kayıtsız - belgesiz iş yaparak para kazanıyor, nakit para kullanımı ne kadar azaltılırsa kayıp - kaçak oranı da o kadar azalır. Bugün Uber gider, yarın Zuber gelir mesele bir şeyi engellemek değil, sistemi ona uygun hale getirmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR