Otomotiv devinden 106 milyar dolarlık uyarı!

İngiltere'nin henüz tamamlamadığı Avrupa Birliği'nden çıkış sürecinin olası ticari yansımalarına dahil Jaguar'dan uyarı geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2018 11:30 GÜNCELLEME 05.07.2018 11:30 OTOMOBİL
Otomotiv devinden 106 milyar dolarlık uyarı!
Otomotiv devinden 106 milyar dolarlık uyarı!

 Jaguar'ın CEO'su Ralf Speth, kötü bir Brexit anlaşmasının gelecek 5 yıldaki 106 milyar dolarlık harcamayı riske atacağını ve şirketin yıllık kârının 1.6 milyar dolar azalabileceğini belirterek kabineye mesaj verdi.

İngiliz otomotiv devi Jaguar, hükümete uyarıda bulunarak Avrupa Birliği'nden çıkış sürecinde blokla iyi bir anlaşma yapılmaması durumda milyarlarca dolarlık kayıp yaşanacağını belirtti.

 

Jaguar CEO'su Ralf Speth, yaptığı açıklamada "kötü Brexit anlaşması" şirketin gelecek 5 yıldaki 106 milyarlık dolarlık harcamasını riske atacaktır dedi.

Speth, Britanya dışından gelecek parçalardaki gecikmeler ve ilave maliyetlerle şirketin yıllık kârından 1.6 milyar kayıp yaşayacağını de sözlerine ekledi. Sert bir Brexit sonrasında benzer uyarıları BMW ve Airbus şirketleri de yapmıştı. 

Açıklamanın Başbakan Theresa May'in AB ile yapacağı geleceğe dönük yapacağı ekonomik ilişkiler görüşmesinden önceki kritik kabine toplantısında yapılması da dikkat çeken bir ayrıntı. Jaguar, daha önce amiral gemilerinden olan Land Rover Discovery modelinin üretimini gelecek yılın ilk çeyreğinde Slovakya'ya kaydıracağını duyurmuştu.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR