Lüks otomobiller bu kadar ilgi görmüyor

Denizli'de Tolga Pişkin, dedesinden kalma 1974 model Murat 124 marka hurda otomobili, nostalji yaşamak için yaklaşık 40 bin lira masraf yaparak baştan aşağıya yeniledi. Pişkin, 'Hacı Murat' olarak bilinen otomobili arada bir keyif yapmak için kullanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2018 14:28 GÜNCELLEME 22.08.2018 14:28 OTOMOBİL
Lüks otomobiller bu kadar ilgi görmüyor
Lüks otomobiller bu kadar ilgi görmüyor

Taşımacılık şirketi sahibi Tolga Pişkin'e (32), 2011 yılında yaşamını yitiren dedesi Cevdet Pişkin'den, uzun yıllar garajda bekleyen 1974 model Murat 124 marka otomobil miras kaldı.

Dede yadigarı olan otomobili hurda fiyatına satmak istemeyen Pişkin, sanayiye götürüp, baştan aşağı orijinal parçalarıyla değiştirip, yeniledi. Nikelaj motor taktıran, koltukları deriyle değiştiren ve rengini de kırmızıya boyatan Pişkin, 1 yıl sanayide kalan otomobile yaklaşık 40 bin lira harcadı. İş yerinin önünde park halinde duran ve arada bir nostalji yaşamak için Denizli sokaklarında gezen Pişkin, Murat 124 marka otomobilinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

 

Mercedes marka otomobili de bulunan Pişkin, Murat 124'e yüksek fiyatlar teklif ettiklerini, ancak kabul etmediğini belirtti.

Otomobilin dedesinden kaldığını ifade eden Tolga Pişkin, "Hurda fiyatı yaklaşık 3 bin lira civarındaydı. Benim gönlümde dedemden kaldığı için yeri ayrı. Sanayiye götürdüm. Yaklaşık 1 yıl yapımı sürdü, Türkiye'nin çeşitli illerinden orijinal parçaları bulmak için uğraştım. Sokaklarda ve caddelerde gezerken, herkesin gözü otomobilde oluyor. Lüks otomobilim bu kadar ilgi görmüyor. Yaklaşık 40 bin lira masraf yaptım ama bundaki sürüş keyfi başka otomobilde yok. Adeta nostalji yaşatıyoruz" dedi.

YORUMLAR 5
  • bay e 5 yıl önce Şikayet Et
    su standartlari olmayan araclara para akitaanlari anlamiyorum .alti ustu sac teneke karisimi en adi plastikten yapilmis dizayn yok .nesini severler anlamak mumkun degil.ha birde sorsan ferrariye degismezlermiş.bu nasil bir ezikliktir arkadaş.şahsen bedavaya verseler almayacagım araclar için hayat meselesi haline getirmek saçma
    Cevapla
  • sado 5 yıl önce Şikayet Et
    emin ol kaza yaptığında sağ ve sol kolunu veya sağ veya sol bacağını belkide bir yakınını veya sen hayatını kaybettiğini anlarsan bu şekilde konuşacak mısın bir arabada öncelikli olması gereken can güvenliğidir hava yastıkları abs-esr-eds klima vs vs o arabada ki özelliklerini bana sayarsan 1 milyon TL de değil 1 TL bile vermem o arabada hiçibir özellik olmadıktan sonra
    Cevapla
  • alper ağa 5 yıl önce Şikayet Et
    eskiye rağbet olsa !! boşver geç bu işleri yaptığın masrafı veren olsa hemen satarsın eminim
    Cevapla
  • Tuzlalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Tofaş murat 124 ü tekrar yeni varyant ile piyasaya sürse 800cc LPG li yapsa hidrolik direksiyon ve güzel jant lastik koysa en çok satan araba olur
    Cevapla
  • Esra 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin nostalji arabalardan hiç ve hiç anlamadiğini sen kendi yorumunla ıspatlamiș oldun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR