Araç sahiplerine kritik uyarı! Cezası var

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık tarihinde uygulamaya girecek olan ‘kış lastiği takma zorunluluğu’ Düzce’de lastikçilerde hareketlenme yaşanmasına neden oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2018 16:53 GÜNCELLEME 25.11.2018 16:53 OTOMOBİL
Araç sahiplerine kritik uyarı! Cezası var
Araç sahiplerine kritik uyarı! Cezası var

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için, kış lastiğini takma zorunluluğu, 1 Aralık tarihinden itibaren uygulamaya girecek. Uygulamanın başlaması ile kışlık lastiklerini takmayan sürücülere ise, 715 TL para cezası uygulanacak. Kış aylarında araçların yol tutuşunu ve güvenliğini sağlayan kış lastiklerindeki zorunluluk, 1 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek. Kış lastikleri denetimleri, emniyet güçleri ve jandarma ekipleri tarafından sık sık denetlenecek.

 

YAZLIK LASTİKLERİN KIŞ AYLARINDA HİÇBİR FAYDASI YOK

AC Aksan Otomotiv Servis Müdürü Ümit Sel, kış aylarında araçlarda muhakkak kış lastiğinin takılı olması gerektiğini söyledi. Mevsimlik lastiklerin, kış aylarında sürücüleri zor durumda bıraktığını anlatan Sel, araçların yer ile tek bağlantısının lastik olduğunu hatırlattı. Yazlık lastiklerin kış aylarında hiçbir faydası olmadığını söyledi.

 

Aksan son olarak kışlık lastik taktıracak olanlarında lastiklerini bir an önce taktırmalarını istedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • KaFKaS CePHeSi 5 yıl önce Şikayet Et
    cezası olmayan ne kaldı pardon.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR