İki dünya devi işbirliklerini resmen açıkladı

Volkswagen’in hafif ticari modeli Transporter’ın Ford Otosan Gölcük fabrikasında üretilmesinin önünü açacak dev işbirliği Detroit otomobil fuarında gerçekleşti. Alman otomotiv üreticisi Volkswagen ve ABD'li otomotiv üreticisi Ford Motors küresel alanda ittifak yapacaklarını resmen açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2019 16:47 GÜNCELLEME 15.01.2019 17:09 OTOMOBİL
İki dünya devi işbirliklerini resmen açıkladı
İki dünya devi işbirliklerini resmen açıkladı

Volkswagen AG ve Ford Motor Company bugün, geniş bir ittifakla rekabetçiliği artıracak ve sektördeki hızlı değişim dönemindeki müşterilere daha iyi hizmet verecek şekilde konumlandıran ilk resmi anlaşmalarını açıkladı.

 

Volkswagen CEO'su Dr. Herbert Diess ve Ford CEO'su Jim Hackett, şirketlerin 2022 gibi erken bir tarihte başlayarak küresel pazarlar için ticari araçlar ve orta ölçekli pikaplar geliştirmek niyetinde olduklarını söyledi

Volkswagen ve Ford, özerk araçlar, mobilite hizmetleri ve elektrikli araçlar konusundaki işbirliğini araştırmak üzere bir mutabakat zaptı da imzaladı.

 

Her iki şirket de gelecekte ek araç programlarını dikkate almaya açık olduklarını belirtti.

İmza töreninde konuşan Ford CEO'su Jim Hackett

“Zaman içinde bu ittifak her iki şirketin de değer yaratmasına ve müşterilerimizin ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak.” derken Volkswagen CEO'su Dr. Herbert Diess ise “Volkswagen ve Ford, dünyadaki milyonlarca müşteriye daha iyi hizmet verebilmek için ortak kaynaklarımızı, inovasyon kapasitemizi ve tamamlayıcı piyasa konumlarımızı kullanacak. Aynı zamanda, ittifak, rekabetçiliğin artırılması yönündeki çabamızın temel taşı olacaktır'' diye konuştu.

İki şirket arasında karşılıklı sahipliği gerektirmeyen ittifak ortak bir komite tarafından yönetilecek. Bu komite Hackett ve Diess tarafından yönetilecek ve her iki şirketin de üst düzey yöneticilerini içerecek.

Ticari minibüs ve kamyonet işbirliği

Ford ve Volkswagen, Ford Transit ailesi ve Ranger'ın yanı sıra Volkswagen Transporter, Caddy ve Amarok gibi popüler modeller ile dünya genelinde güçlü ticari minibüs ve pikap hacmine sahip.

Şirketlerin 2018’deki toplu hafif ticari araç hacimleri dünya çapında yaklaşık 1.2 milyon adede ulaştı ve bu, endüstrinin üretim ölçekleri olarak en yüksek işbirliğini temsil ediyor.

Önümüzdeki beş yılda, hem orta hem de ticari kamyonetler için talebin küresel olarak artması bekleniyor. İttifak, şirketlerin, geliştirme maliyetlerini paylaşmalarını, kendi üretim kapasitelerini artırmalarını, araçlarının yeteneklerini ve rekabetçiliğini artırmalarını ve farklı marka özelliklerini korurken, maliyet verimliliği sağlamalarını sağlayacak.

İttifak aracılığıyla Ford, 2022 gibi erken bir zamanda piyasaya çıkması beklenen her iki şirket için de orta büyüklükte pikaplar yapacak ve inşa edecek. Ford her iki taraf için de Avrupalı müşteriler için daha büyük ticari vanlar üretmeyi ve inşa etmeyi hedefliyor.

YORUMLAR 2
  • MercedesBenz Service 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık karlılık düştü!Bu ortaklık ilişkilerini bundan sonra da gelişeceği kanaatindeyim.Firmalar başetmesi gereken problemler çok daha fazla.
    Cevapla
  • auz 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ortaklıklar yer yer hep olmuştur karlılık düşsede düşmesede markalar hem danışıklı dövüş yapmışlardır. adamlar parasına bakıyor. örnegin ford galaxy 2000 li yılların başındada ortak üretim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR