İstanbul'da 53 bin aracı ilgilendiren yeni uygulama!

İstanbul genelinde hizmet veren 53 bin servis ve dolmuş için zorunlu hale getirilen kapı ve tavana plaka uygulaması 1 Ocak itibariyle başladı. UKOME'nin güvenlik tedbirleri kapsamında alınan kararı sonrası kısa bir süre içerisinde 30 binden fazla servis ve dolmuşun plakalarını istenilen standartlarda belirtilen noktalara taşıdığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2019 10:38 GÜNCELLEME 31.01.2019 10:40 OTOMOBİL
İstanbul'da 53 bin aracı ilgilendiren yeni uygulama!
İstanbul'da 53 bin aracı ilgilendiren yeni uygulama!

İstanbul'daki servis ve dolmuşların üzerindeki harf ve rakamlar görenlerin ilgisini çekti. Farklı renklerde büyük puntolar ile yazılan rakam ve harflerin neden araç üzerlerine yazıldığı merak edilirken, uygulamanın UKOME kararı ile güvenlik ve denetim amacıyla hayata geçirildiği ortaya çıktı.

 

 

1 OCAK İTİBARİYLE ZORUNLU OLDU

Ticari taksilerin kapı ve tavanlarına plaka yazılmasına ilişkin uygulama dolmuş, hatlı minibüsler, servis ve okul taşıtları için de zorunlu hale getirildi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda söz konusu sınıfta yer alan tüm araçlar için kapı ve tavana plaka zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı.

ETKİN DENETİMİN ÖNÜNÜ AÇACAK

Uygulama asayişe müessir olayların açığa kavuşturulmasını sağlamak, genel kolluk kuvvetlerinin denetimini kolaylaştırmak, MOBESE ve havadan kontrollerde daha etkin olabilmek için hayata geçirildi.

53 BİN ARACI KAPSIYOR

İstanbul genelinde hizmet veren 46 bini servis aracı, 7 bini ise hatlı minibüs ve dolmuş olan 50 binden fazla aracı ilgilendiren uygulama kapsamında çok sayıda servis ve dolmuşun kapı ve tavanlarına plakalarını yazmaya başladığı görüldü.

30 BİN SERVİS ARACI PLAKALARINI YAPIŞTIRDI

Uygulamanın ulusal güvenlik kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından hayata geçirildiğini aktaran İstanbul Umum Servis aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, düzenlemenin 1 Ocak 2019 itibariyle hayata geçirildiğini bünyelerindeki 46 bin servis aracından 30 bini yani 4'te 3'nün araçlarının kapı ve tavanlarına UKOME'nin belirttiği standart ve boyutlarda çıkarma harf ve rakamlarla plakalarını yapıştırdığını kaydetti.

CEZA UYGULANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararı ile 1 Ocak 2019 itibariyle zorunlu hale getirilen uygulamada plakasını kapı ve tavanına belirtilen standartlarda taşımayan araç sahiplerine cezai işlem de uygulanacak.

790 PUNTO VE LACİVERT RENKTE OLACAK

UKOME kararında plaka yazısının ticari taksilerde dahil servis ve dolmuş araçlarında nasıl yazılacağına yönelik standartlarda belirlendi.

Buna göre yazı standartları sarı taksiler ve minibüslerde, dolmuşlarda ve servis araçlarında Arial Bold yazı karakteriyle 790 punto ve 20 cm harf yüksekliği ölçülerinde ve RAL 5002 lacivert renkte sağ ve sol iki yanına uygun,görülebilir yerde yazılacak. Turkuaz ve siyah taksilerde yine 790 punto ve 20 cm harf yüksekliği ölçülerinde ve RAL 1021 sarı renkte yazılacak.

UKOME'nin plaka uygulamasına ilişkin kararı.

KAYNAK : Yenişafak / Kenan Biter
YORUMLAR 5
  • cahit57 5 yıl önce Şikayet Et
    10 numara bir hizmet. Herşey tamam sadece bu eksik
    Cevapla
  • Cehalet öldürür 5 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik için gerekli.
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    taksi ve dolmuşlarda zaten yıllardan beri var ,
    Cevapla
  • cahit57 5 yıl önce Şikayet Et
    Bundan daha önemli yapılması gerekenler varken...
    Cevapla
  • UFUK 5 yıl önce Şikayet Et
    çook gerekli bir uygulama !
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR