Toyota dünyanın en değerli otomotiv markası oldu

Dünyanın en saygın ekonomi dergileri arasında yer alan Forbes tarafından tüm endüstrileri kapsayan "2019 Dünyanın En Değerli Markaları" araştırma sonuçlarına göre Toyota, otomotiv alanında en değerli marka oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2019 15:36 GÜNCELLEME 31.05.2019 15:36 OTOMOBİL
Toyota dünyanın en değerli otomotiv markası oldu
Toyota dünyanın en değerli otomotiv markası oldu

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre markaların son üç yıldaki kazanımlarının ve endüstrideki başarılarının dikkate alındığı değerlendirmede, Toyota geçen yılki değerini koruyarak 44.6 milyar dolarlık marka değeriyle dikkat çekti.

 

Dünyanın en değerli otomobil markası seçilen Toyota, 2018 yılında en yakın rakibinden 1 milyon 300 binden daha fazla satış gerçekleştirerek dünyanın en çok tercih edilen otomobil markası da olmuştu.

Geçtiğimiz yıl dünya toplamında 8 milyon 91 bin 277 adetlik satış gerçekleştirerek “lider marka” unvanıyla sektördeki gücünü bir kez daha kanıtlayan Toyota aynı zamanda herkes için hareket özgürlüğü sağlayan çözümler üreterek teknoloji konusunda da başarısını ortaya koyuyor.

 

YORUMLAR 4
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    hibrit araca mantıklı bir benzinli motor koysalar alacam da, 1,8 hantal bir motor hem vergisi fazla hemde hız tepkisi yetersiz
    Cevapla
  • oğuzhan_aurisHYBRID 4 yıl önce Şikayet Et
    1.8 motor dan beklenen daha az benzin daha çok yanma daha az CO2 salınımıdır. (bknz."james atkinson motor") hybrid araçlardan beklenen çevreciliktir, performans değil.
    Cevapla
  • vosvos 4 yıl önce Şikayet Et
    Toyota ve Volkswagen den şaşmayacaksın.
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bence sadece Toyota'dan vazgeçmeyeceksin, WV Türkiye'de 1 tane vida bile üretmiyor. herşeyi dışarıdan, dış ticaret açığımızın nedeni WV'dir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR