Türkiye'ye geldi! SUV pazarını karıştıracak

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu Citroen yeni aracı C5 Aircross SUV oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2019 09:51 GÜNCELLEME 01.10.2019 09:48 OTOMOBİL
Türkiye'ye geldi! SUV pazarını karıştıracak
Türkiye'ye geldi! SUV pazarını karıştıracak

Serkan Saraç/Haber7

 

 

Citroen yeni aracı C5 Aircross SUV’u satışa sundu. Geçtiğimiz hafta Sapanca’da düzenlenen tanıtımda araçla tanışma fırsatı bulduk. Türkiye tanıtımında bir araya geldiğimiz modelle çok uzun süreli yolculuklar yapmasak da bilgi edinecek kadar tecrübelerimiz oldu. Sapanca – İstanbul güzergahında direksiyona geçme fırsatı da bulunca, az da olsa uzun yol tecrübesi de edindik. Uzun uzun deneyimlerimizi tabi ki İstanbul testinden sonra paylaşacağız ancak, ilk bakışta markanın yeni aracını nasıl bulduk gelin kısa bir değerlendirme yapalım…

 

 

TASARIM

Tasarım konusunda marka kimliğini korumuş. Çoğu modelinde yer verdiği tasarım dilini C5 Aircross’da da görüyoruz. Farklılık yaratan far grupları, ev koltuğu benzeri koltuklar, darbe önleyici airbumplar, led aydınlatmalar, direksiyon simidi ve dijital ekran gibi yapılar modeli marka kimliğinin dışına çıkartmamış. Puan verecek olursak da tasarım bizden 10 üzerinden 8 puanı çok rahat şekilde aldı.

KONFOR

İşte bu konu üzerinde Citroen belli ki çok çalışmış ve toplantı da bile sürekli konfor üzerinde durdular. Haksız da sayılmazlar… 150 km kadar kullandığımız model üzerinde konfor üzerine konuşacak çok şey bulduk diyebilirim. İlk olarak süspansiyonlar. Bir Arnavut kaldırımında denedikten sonra daha rahat konuşacağım ama ciddi anlamda çok konforlu bir süspansiyon tercih edilmiş. Uçan halı reklamından da belliydi zaten… Koltuklar, çok konforlular. Evde oturuyormuş gibi rahatsınız. Yalıtım 140 km hızlardan sonra ufak tefek rahatsızlık verebiliyor. Malzeme kalitesi ve işçiliği konforu artılara çıkartıyor. Panoramik cam tavan ve sunroof aracın içini ve ruhunuzu ferahlatıyor. Kısacası konuştukları kadar konforda iddialılar o yüzden konfor bizden 10 puan alabiliyor.

TEKNOLOJİ

Marka bu alanda da çok iyi çalışmış. Son dönem teknolojilerine bakıldığında gözüme çarpan 2 eksik vardı. Koltuk soğutma ve direksiyon ısıtma. Model bütün güvenlik teknolojilerini ve pratik teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Full paket ve opsiyonları içerisine katarsanız, araçta sahip olamayacağınız teknoloji yok. Bu yüzden bu alanda da 10 üzerinden 9’u hak ediyor. Otonom sürüş de cabası.

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE FİYATI

C5 Aircroos Türkiye’de Mart ayına kadar 2 farklı motorla satılacak. 1.5 BlueHDi dizel motor 130 HP, 1.6 PureTech benzinli motor 180 HP. Mart ayında ise ürün gamına 1.2 Litrelik motor eklenecek. Biz 130 beygirlik dizel üniteyi denedik, bu motor zaten PSA grubunun olmazsa olmaz motorudur o yüzden performansı çok anlatmaya gerek yok. He ama şöyle kısaca bahsedecek olursak da yeni gelen 8 ileri EAT8 şanzımanla birlikte performans biraz daha iyileşmiş. Bu kadar tüyo vereyim diğer bilgileri uzun testime saklayayım.

FİYAT

2019 Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi Adventure EAT8 212.000 TL

2019 Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi Feel EAT8 204.000 TL

2019 Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi Shine EAT8 245.000 TL

2019 Citroen C5 Aircross 1.6 Shine EAT8 245.000 TL

Daha fazla detayı İstanbul testimden sonra bulabilirsiniz. SÜRELİ TEST VİDEOSU İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN...

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Levent Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu segmende en iyisi nissan xtrail, çok rahat, yakıt tüketimi çok iyi, uzun yolda dehşet gidiyor.wolkswagen de kullandım, x trail in yol tutuşuda muhteşem
    Cevapla
  • Tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıbeti aircross 3 gibi olacak pazarda yer edinmesi mümkün değil.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha fransız arabası mı . Dinlen dinlen kaç. Sadece makyaj. Gerisi beş para etmez.
    Cevapla
  • Sivasli 4 yıl önce Şikayet Et
    Citroen bu parayı vermem
    Cevapla
  • Akın 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar satıyor ise .. biz çok zengin bir uokeyiz
    Cevapla
  • uzman 4 yıl önce Şikayet Et
    zenginler farkirlerin gücüyle zengin olur. biri fakir biri zengin insanımızın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR