Toyota otonom aracını halka açık yollarda kullanacak

Toyota Araştırma Enstitüsü (TRI), Platform 4 (P4) otonom test aracını, gelecek yazdan itibaren, Tokyo'da halka açık yollarda kullanmaya başlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2019 14:42 GÜNCELLEME 30.10.2019 17:24 OTOMOBİL
Toyota otonom aracını halka açık yollarda kullanacak
Toyota otonom aracını halka açık yollarda kullanacak

Toyota açıklamasına göre, TRI, P4 otonom test aracını, Tokyo'da halka açık yollarda kullanmayı hedefliyor. Bu doğrultuda P4 otonom test aracı, 2020 yılının temmuz-eylül ayları arasında, Toyota'nın "Sürücü Seviye 4" otonom sistemini kullanarak özel olarak seçilmiş bir güzergahta yola çıkacak.

 

Toyota'nın P4 ile gerçekleştireceği otonom sürüş teknolojisi denemesi, Tokyo'nun karmaşık yaya ve araç trafiği olan Odaiba bölgesinde yapılacak. Halka açık alanlarda yapılacak denemede, yasalara göre güvenlik amacıyla sürüş sırasında direksiyonda bir sürücü yer alacak.

Açıklamaya göre, TRI, Amerika'da Michigan'da kapalı bir test alanında da test ediliyor. Burada Toyota Araştırma Enstitüsü, Odaiba'nun zorlu şartlarını simüle ederek çeşitli senaryolar uyguladı. P4'ün Odaiba'da herkese açık yollarda yapacağı testlerden elde edilen verilerle P4'ün yazılımı geliştirilecek.

 

CES 2019 fuarında tanıtılan P4 test aracı, beşinci jenerasyon Lexus LS sedan üzerine yapıldı. Ayrıca, P4, Toyota Araştırma Enstitüsü'nün "Toyota Gardiyan" aktif güvenlik özelliği ve "Şoför" otonom sürüş uygulamalarının araştırılması ve geliştirilmesinde kullanılıyor. 

YORUMLAR 1
  • umut 4 yıl önce Şikayet Et
    bir diğer gelişen teknoloji de bu otonom araçlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR