Mercedes elektrikli modeli EQC'yi geri çağırıyor

Daimler, tamamen elektrikli ilk Mercedes-Benz modeli olan EQC’yi ilginç bir cıvata hatası yüzünden geri çağırıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2019 11:35 GÜNCELLEME 11.11.2019 17:19 OTOMOBİL
Mercedes elektrikli modeli EQC'yi geri çağırıyor
Mercedes elektrikli modeli EQC'yi geri çağırıyor

Alman üretici Mercedes-Benz markanın ilk tamamen elektrikli aracı olma özelliği taşıyan EQC ciddi bir cıvata sorunu yaşıyor. Daimler’den yapılan açıklamaya göre ön aks diferansiyelinde bulunan bazı cıvataların yeterince sağlam olmadığı söylendi.

 

Bu nedenle belirtilen cıvataların koşullara ve zamana göre yerinden çıkabileceği de eklendi. Açıklamalarda ön aksa giden tork aktarımında problem yaşanabileceği ve sebeple araçların yolda kalabileceği uyarısı yapıldı. Toplamda 1.700 aracın etkilendiği düşünülen cıvata hatası hem Mercedes-Benz’e hem de Daimler’e pahalıya patladı. Üreticilerden kamuoyunda konuşulan hatalı araçlar hakkında bir açıklama ise gelmedi.

Amerika ve Avrupa pazarına göre ses seviyesi başta olmak üzere farklı dinamiklere sahip olan bu ses, Mercedes’in Sindelfinden'deki teknoloji merkezinde geliştiriliyor. Özel bir akustik mühendisliğinin temele alındığı yapıda, dışarıya entegre edilen mikrofonlar başrolda olacak.

 

Geçtiğimiz mayı ayı itibarıyla üretim bandına çıkan EQC için sunulan bu yapay ses deneyiminden önce, aracın öne çıkan özelliklerini anımsamakta fayda var. 407 PS (402 beygir) güç ve 765 Nm tork değerleriyle kullanıcılarına hizmet edecek olan EQC 0'dan 100'e 5,1 saniyede çıkarken, maksimumda 180 km/s hıza erişebilecek. 450 kilometre menzil sunan otomobilin bataryasını standart kaynaklardan 11 saatte şarj edilebilirken, hızlı şarj teknolojisi sayesinde yaklaşık 45 dakikada yüzde 80 doluluğa erişmek de mümkün olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR