Üretimi duran Temsa’ya haciz!

Otobüs üreticisi Temsa'ya vadesi dolan kredi ve teminatları ödeyemediği için bankalar tarafından haciz başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2019 09:47 GÜNCELLEME 13.12.2019 15:16 OTOMOBİL
Üretimi duran Temsa’ya haciz!
Üretimi duran Temsa’ya haciz!

Üretimi durduran Temsa’ya bankalar tarafından haciz başlatıldığı ortaya çıktı. Temsa yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, şirketin vadesi dolan kredi ve teminatlarını ödeyemediği belirtiliyor.

 

Türkiye’nin önde gelen otobüs üreticilerinden Temsa, yaklaşık üç gün önce üretimi durdurmuş, Temsa’ya yakın kaynaklar şirketin yaşadığı mali sıkıntının bu kararda etkili olduğunu ve üretime 23 Aralık’a kadar ara verildiğini belirtmişti.

Sabancı Holding’in geçtiğimiz aylarda 182.7 milyon liraya İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a sattığı Temsa, Adana’da yılda yaklaşık 10 bin adet araç üretiyor.

 

TEMSA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Satışının ardından üretimini 2 hafta durduran TEMSA'dan resmi açıklama geldi. Şirket açıklamasında, "Bankaların kredilerini vadesinden önce, erken çağırması ve uygulanan hacizler nedeni ile şirketimiz faaliyetlerini mecburen durdurmak zorunda kalmıştır." ifadelerini kullandı.

Şirket açıklamasında, "Yatırım, üretim ve ihracatlarına hızla devam eden Temsa Ulaşım Araçları A.Ş., tüm faaliyetlerine devam etme arzusu içindedir. Bunun en büyük göstergesi de 2020 ilk çeyreği için avansı alınmış 26 milyon dolarlık ihracat bağlantısıdır. Ancak bankaların kredilerini vadesinden önce, erken çağırması ve uygulanan hacizler nedeni ile şirketimiz faaliyetlerini mecburen durdurmak zorunda kalmıştır. Bu sorunlarımız çözülür çözülmez, ihtiyaç halinde sermaye artışı ile de şirketimizin mali yapısı güçlendirilerek, markamızın ve çalışanlarımızın da gücüyle ülkemizin istihdam, üretim ve ihracatına daha da büyük bir ivme ile katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Yasal süreçlerin devam ettiği bu noktada durumu bankaların anlayışla karşılamasını bekliyoruz" dedi.

MAYIS AYINDA SATILMIŞTI

1968 yılında Sabancı Holding bünyesinde faaliyete başlayan Temsa, 1987 yılında Adana'da bulunan 510 bin metrekarelik üretim tesisine taşınmıştı. Şirketin yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretimi gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Sabancı Holding, geçtiğimiz Mayıs ayında Temsa Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi 182 milyon 693 bin TL karşılığında İsviçre merkezli True Value Capital Partners'a satmıştı.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin bir idarecisi çıkıp da demez mi devletleştirelim. Devlete belediyelere orduya kamuya ihtiyaç duyduğu aracı üretir hem ülkeye hem işsize fayda sağlarız diye . Bence devlet borcunu ödeyip kendi bünyesine alsın ,devlet malı olsun
    Cevapla
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    iyidersin ama adam devlete kapak attım der yan gelip yatacak ve şirket hep zarar edecek . malesef şimdi her şeyden çok bize lazım ahlaklı imanlı nesil.. yoksa boşa kürek çekmekten başka birşey yapamayızzzz
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Banka kanuna yasaya gore hareket etmiyormu benden hicbir zaman vadesi gelmeden borcumu tahsil etmedi de
    Cevapla
  • Volkan 4 yıl önce Şikayet Et
    İkitane örnek aile var türkiyede ikisininde ülkeye bir hizmeti yok satiş pazarlamadan başka. Birisi hiristiyan görğnümlü koç ötekide müslüman görünümlü sabancı
    Cevapla
  • mustehzi 4 yıl önce Şikayet Et
    bmc alsin.
    Cevapla
  • Mühendis bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Temsa gibi bir şirketi 182 milyon tl (36 milyon $) satmalarindan belli işlerin yolunda gitmediği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR