Yerli otomobilin ismi ne olacak? İşte öne çıkan isimler...

Tüm hakları Türkiye’ye ait olan ve bugün Gebze'de düzenlenecek törenle tanıtılacak yerli otomobilin ismi merak konusu oldu. Yerli otomobil paylaşımlarından ve üzerinde bulunan figürlerden yola çıkılarak bir çok tahminde bulunuluyor. Ön plana çıkan isimler ise Fatih, İstanbul, Ottoman, Wolf (kurt), Atak ve ‘Türker.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2019 10:43 GÜNCELLEME 27.12.2019 12:04 OTOMOBİL
Yerli otomobilin ismi ne olacak? İşte öne çıkan isimler...
Yerli otomobilin ismi ne olacak? İşte öne çıkan isimler...

Tüm hakları Türkiye’ye ait olan yeni yerli araç bugün Gebze'de düzenlenecek törenle tanıtılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürür hale getirilen prototip araçla Osmangazi Köprüsü'nden geçmesi bekleniyor. Elektrikli yerli aracın seri üretimi 2022’de başlayacak.

 

 

Türkiye’nin yerli otomobili bugün Gebze’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla tanıtılacak. Erdoğan’ın tanıtımın ardından yerli otomobille Osmangazi Köprüsü’nü geçmesi bekleniyor. TOGG dün TwItter hesabından saat 14.53’te yerli otonun içinden ilk fotoğrafı paylaştı.

 

 

TOBB öncülüğünde Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcel Grubu ve Zorlu Holding’in oluşturduğu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek olan yerli otomobilin ilk prototipi bugün ilk kez görücüye çıkıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı tören Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde düzenlenirken, aynı zamanda Bilişim Vadisi’nin resmi açılışı da yapılacak. Erdoğan’ın kullanacağı aracın prototip özellikte olacak.

İkinci paylaşım saat 19.23’te geldi. Osmangazi Köprüsü’nden geçen yerli otomobilin üstü örtülüydü.

OTOMOBİLİN İSMİ NE OLACAK 

Yerli otomobil tanıtımı öncesinde en çok tartışılan konuların başında ise yerli otomobilin isminin ne olacağı geliyor. Bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapılmış olmasa da isminin bugün yapılacak törende açıklanabileceği ifade ediliyor.

Ancak sosyal medya kullanıcıları şimdiden yerli otomobilin isminin ne olacağı konusunda tartışmaya başladı. Dün TOGG’un twitter hesabında saat 14.53’te yerli otomobilden bir fotoğraf paylaşılmasıyla, otomobilin isminin ‘Fatih’ olabileceği ifade edildi. Otomobilde bulunan ‘lale’ figüründen yola çıkanlar ise isminin ‘İstanbul’ olabileceğini ileri sürdü. Sosyal medyada gündeme gelen diğer isimler arasında ise ‘Ottoman’, ‘Wolf’ (kurt), ‘Atak’ ve ‘Türker’.

YORUMLAR 280 TÜMÜ
  • mevlut pehlivan 4 yıl önce Şikayet Et
    adi hilal olsun.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    tirvana olsun
    Cevapla
  • 2727 4 yıl önce Şikayet Et
    Turan
    Cevapla
  • Fırat kalkanı 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis olsun...
    Cevapla
  • ulku 4 yıl önce Şikayet Et
    gönülleri fethetmesinden yola çıkılarak Fatih olacakmıs gibi geldi bana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR