Hazırlıklar başladı! Maliyeti 1 milyon dolar...

Türkiye’nin Otomobili projesi kapsamında ülke genelinde şarj istasyonu ağı da kurulacak. 2022’ye yetişmesi için hazırlıkları yatırım hazırlıkları yapılan şarj alt yapısıyla, akaryakıt istasyonları, enerji ikmal istasyonları olarak da hizmet vermeye başlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2019 12:10 GÜNCELLEME 30.12.2019 17:34 OTOMOBİL
Hazırlıklar başladı! Maliyeti 1 milyon dolar...
Hazırlıklar başladı! Maliyeti 1 milyon dolar...

Yerli otonun şarj istasyonları için çalışmalara başladıklarını açıklayan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş şu bilgileri verdi: "Yerli otomobil ile birlikte bizler de 2022’ye kadar istasyonları dönüştürmeye başlayacağız. 5 yıl gibi bir sürede toplam 5-6 bin istasyonun dönüşeceğini öngörüyoruz. Yeni nesil akaryakıt istasyonlarında LPG, LNG, CNG ve elektrik şarj istasyonları da olacak."

 

MALİYETİ 1 MİLYON DOLAR

"Şarj süresinin 45-50 dakika olacağı düşünüldüğünde istasyonlarda market, kafe gibi satış yerlerinin yanı sıra sınırsız internet bulunduracak hizmetler de getireceğiz. Geleceğin istasyonunun maketini hazırladık. Dönüşüm için istasyonlarda hazırlıklara da başladık." 

Dönüşüm ile birlikte akaryakıt istasyonlarının, “enerji ikmal istasyonu” olarak anılmasını istediklerini söyleyen Aktaş, şöyle devam etti:

"İstasyonların çatısına fotovoltaik paneller yerleştirerek, öncelikli olarak akaryakıt istasyonunun kendi ihtiyacını karşılayacağı, ardından ise satacağı enerjiyi üretebileceği sistemler kuracağız. Bununla ilgili güneş paneli üretimi yapan Alman bir firma ile görüşmeler gerçekleştirdik. Aynı şekilde yerli firmalarımız ile de süreci birlikte yürütebilmek için görüşmeler planlıyoruz. Aktaş, içerisinde elektrik şarj üniteleri, LPG, LNG, CNG’nin de yer alacağı yeni nesil istasyonların toplam kurulum maliyetini 1 milyon dolar olarak hesapladıklarını söyledi. Şarj ünitelerinin kurulumu için bürokratik sorunların giderilmesi ve imar düzenlemeleri yapılması gerektiğini aktaran Aktaş, “Halihazırda ülkemiz genelinde yaklaşık 650 civarında elektrik araç şarj ünite noktası kurulmuş durumda.

 

Bu noktaların yaklaşık 200’ü akaryakıt istasyonlarında, diğerleri AVM otopark ve otomotiv firmalarının sahalarında. Biz bu noktada akaryakıt istasyonları dönüşünün teşvik edilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Aktaş, yerli otomobilin üretiminin ardından bin adet satın alma taahhüdünde bulunduklarını da kaydetti.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 58 TÜMÜ
  • umk44 4 yıl önce Şikayet Et
    1 milyon degildir bence ya 100 milyon yada 1milyar dir
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU Köln 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah herkeze helanından nasip etsin. Yorumları okudum fesatcı olmayan Almanlar bile beğeniyo,digerlerine göre arada baya fark olursa fiyatda ,bizde alırız diyolar.
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman halkı alır onların hepsi siyasi düşünmüyorlar. Burada Medya, sermaye ve siyasetini ayıracaksın. Yoksa tüm Alman halkını ırkçı saymak gerekiyor. Ama böyle birşey yok, Almanlarında dürüst insanları var.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santraller sayısı artmali Türkiye’nin en büyük açtığı enerji açlığıdır bu yüzden 130 milyar zarar ediyor bu açığı kapatmak gerek nükleer güneş rüzgar artık ne ise bunu halletmesi gerek bu arabadan uçaktan daha önemli inşallah bunuda yapacaktır 5 yil içinde birde artık yerli malına yönelelim alalım kendimize yaptırım yapalim çocuklarımız kazansın
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Nükleerin önemi her şeyin üzerinde. Çünkü nükleer enerji pek çok teknoloji ürünleride bu deniz, uzay, askeri alanlarda tüm dünyanın vazgeçilmezi. Çok çok önemli.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    2.marka için çalişma yapılmali Türkiye’ye en az 3 araba markasıni rahat kaldırır ve bunları bir Almanya gibi yapabilir satabiliriz
    Cevapla
  • Gedikli 4 yıl önce Şikayet Et
    Araç tamam biran öncede şu dışarıya bağımlı olduğumuz elektrik işinide halletmemiz lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR