Çakal Carlos'un kaçışında Dubai bağlantısı

Carlos Ghosn'un kaçışındaki sır perdesi yavaş yavaş aralanırken, yapbozun bir parçası daha ortaya çıktı. CNBC, Ghosn'un kaçtığı MNG'ye ait jetin ödemesini eski bir İngiliz askerle ilintili Dubai'li bir şirket tarafından ödendiği ve meblağın 350 bin dolar olduğunu iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2020 15:07 GÜNCELLEME 07.01.2020 15:07 OTOMOBİL
Çakal Carlos'un kaçışında Dubai bağlantısı
Çakal Carlos'un kaçışında Dubai bağlantısı

Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'nın eski CEO'su Carlos Ghosn'un, Japonya'da ev hapsinde tutulduğu evden Beyrut'a kaçışının yankıları sürüyor.

 

Kaçak CEO'nun Lübnan'ı başkentine İstanbul aktarmalı gittiği ve her iki yolculuğunda da MNG Holding'e bağlı iki ayrı özel jet kullandığı ortaya çıkmıştı.

Bugün ise, Ghosn'u Japonya'nın Osaka kentinden İstanbul'a, oradan da Beyrut'a taşıyan uçakların kiralama tutarı hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

 

ABD merkezli yayın kuruluşu CNBC'nin iddiasına göre, Ghosn'u taşıyan iki özel jet, toplam 350 bin dolar karşılığında kiralandı.

Dubai merkezli Al-Nitaq Al Akhdhar for General Trade Limited isimli bir şirket tarafından yapılan kiralama sözleşmesinde, birinci uçağın önce Dubai'den Osaka'ya, ikinci uçağın ise Osaka'dan İstanbul'a uçacağı bilgisinin yer aldığı belirtildi.

Ayrıca, uçakların kiralama sözleşmesinde Dr. Ross Allen isminin yer aldığı belirtiliyor.

Öte yandan, Al-Nitaq Al Akhdhar for General Trade Limited'in merkezinin Irak'ın Bağdat kentinde yer aldığı aktarılıyor.

Ghosn'u Osaka-İstanbul arasında taşıyan Bombardier Global Express model uçağın menzili 7 bin mil olarak açıklanıyor. Osaka-İstanbul arası 5 bin 430 mil uzaklıkta.

Ayrıca, Ghosn'un hapis altında tutulduğu evden içinde çıktığına inanılan kontrbas kutusunun ise Türkiye'de incelendiği ve parmak izi aramasına tabi tutulduğu belirtiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR