Dacia Duster'a yeni motor seçeneği geldi

Brüksel Otomobil Fuarı’nda sergilenen Dacia Duster LPG versiyonu, her zaman olduğu gibi ekonomik parametreleriyle ilgi odağı olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2020 16:36 GÜNCELLEME 14.01.2020 16:43 OTOMOBİL
Dacia Duster'a yeni motor seçeneği geldi
Dacia Duster'a yeni motor seçeneği geldi

Ocak ayı takviminin önemli organizasyonlarından birisi olan Brüksel Otomobil Fuarı, kullanıcıların ilgisini çekecek modellerle kapılarını açıyor. Opel Insignia GSI ve Renault’nın yeni nesil hibrit modellerini sahneye çıkarttığı organizasyonda Dacia Duster da kendisine yer açıyor.

 

Avrupa pazarında sunulmaz üzere LPG merkezli yeni bir motor seçeneğiyle meraklılarıyla buluşacak olan Duster, TCe 100 Eco-G olarak bu paketi kendinden sonra gelecekler için de ilk kez taşıyacak.

Yapılan açıklamaya göre Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Logan MCV modellerine de sunulacak olan bu seçenek geçtiğimiz yılki standart versiyonun LPG entegrasyonuyla desteklenen hali olarak da nitelendirilebilir.

TCe 100 Eco-G ile Dacia Duster verilerindeki değişimler

Dacia tarafından fabrika çıkış olarak sunulacak LPG tankıyla birlikte Duster’ın iddialı menzil değeri de aynı eğride devam ediyor. Yapılan testlere baktığımızda aracın 1.000 kilometreye kadar menzili kat edebileceğini görüyoruz.

Teknik tablonun diğer dikkat çeken noktalarında ise LPG entegrasyonuyla birlikte tork değerinin 10 birim artarak 170 Nm’ye çıkarıldığını, karbon salınımının ise yüzde 10 oranında aşağı çekildiği dikkat çekiyor.

Araçla ilgili kullanıcıların hoşuna gidecek olan bir diğer parça ise kapalı otoparka giriş noktası. Markanın özel olarak geliştirdiği güvenlik valfi teknolojisi sayesinde, araçların kapalı otoparka girebildiği vurgusu yapılıyor. Duster’ın yeni versiyonu yurt dışında yaklaşık 13.000 dolarlık etiket fiyatıyla alıcı buluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR