Hyundai Kona zirveyi ele geçirdi

Hyundai Kona tanıtıldığı ilk günden itibaren tasarım karakteriyle ailenin diğer üyelerinden ayrılarak dikkatleri üzerine çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2020 16:56 GÜNCELLEME 27.01.2020 16:56 OTOMOBİL
Hyundai Kona zirveyi ele geçirdi
Hyundai Kona zirveyi ele geçirdi

Hyundai Santa Fe gibi diğer modellerin çizgileriyle ilgili ipuçları barındıran model, markasının elektrikli planlarının da merkezindeydi. 2018 içerisinde tanıştığımız Hyundai Kona Electric, tasarımının yanında vadettiği değerlerle de kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Gerçekleştirilen rekor ise son dönemlerdeki tüm beklentileri bambaşka bir noktada temsil etme konusunda oldukça ilgi çekici.

 

Koreli üreticinin rekor konusunda belirlediği yol aslında akla pek gelmeyecek bir kulvarda demek çok yanlış olmaz. Bir elektrikli otomobille erişilebilen en yüksek noktayı hedef alan ekibin bunun için Tibet’in yolunu tuttuğunu görüyoruz.

Bu yolculukla taşınabilir şarj noktaları üzerinden batarya dolumu yapılan Kona, deniz seviyesinden 5.731 metre yukarı tırmanarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırıyor.

 

Giriş versiyonunda, 135 PS güç, 395 Nm torkla gelen paketiyle gelen elektrik versiyonu, bir üst pakette ise 204 PS güç ve 470 kilometre menzille kullanıcılara sunuluyor. 100 kW’lık hızlı şarj kaynağı ile 54 dakikalık sürede yüzde 80 doluluğa erişilebilen otomobili standart kaynaklardan ise 6 saat ile 9 saat arasında şarj etmek mümkün.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR