5 yıl öne çekildi! O araçların satışına yasak geliyor

İngiltere'de hükümet, yeni dizel, benzinli ve hibrit araç satışının yasaklanması için öngörülen tarihi 2035 yılına çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2020 11:02 GÜNCELLEME 05.02.2020 13:59 OTOMOBİL
5 yıl öne çekildi! O araçların satışına yasak geliyor
5 yıl öne çekildi! O araçların satışına yasak geliyor

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, iklim değişikliği ile mücadele planı kapsamında daha önce yeni dizel, benzinli ve hibrit araç satışının yasaklanması için öngörülen tarihin 2040 yılından 2035'e çekildiği bildirildi.

 

Açıklamada, hükümetin, hem elektrik hem de benzinle çalışan hibrit araçları ilk kez yasak kapsamına alması dikkati çekti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kasım 2020'de İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılması planlanan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nın (COP26) dün yapılan tanıtım toplantısında, "Bir ülke olarak, bir toplum olarak, bir gezegen olarak, bir tür olarak; harekete geçmemiz gerektiğini biliyoruz." ifadesini kullanmıştı.

 

İngiliz hükümeti, daha önce ülkede sera gazı emisyonunu 2050 yıl itibarıyla yüzde sıfır seviyesine indirmeyi taahhüt etmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Insan oglu hicbirseye saygisi yok.sonunda kendinide yiyip bitirecek.nedir bu hizli yasam,hizli tuketim,sıkılgan insanlar.artik yavaslama zamani.
    Cevapla
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan sömürgeci
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR