2020 Volkswagen Golf GTD'nin dikkat çeken motor özelliği

Dizel cephesinin en üst seviyesindeki 2020 Golf GTD'nin ipucu görselini paylaşan Volkswagen, 2020 Golf GTD'nin "dünyanın en temiz içten yanmalı motorlarından biri"ne sahip olacağı konusunda iddialı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2020 16:31 GÜNCELLEME 16.02.2020 16:31 OTOMOBİL
2020 Volkswagen Golf GTD'nin dikkat çeken motor özelliği
2020 Volkswagen Golf GTD'nin dikkat çeken motor özelliği

Alman otomotiv devi Volkswagen, geçtiğimiz yılın sonunda tanıttığı sekizinci nesil Volkswagen Golf’ün performanslı versiyonlarıyla alakalı paylaşımlarına devam ediyor. Bugün de yeni 2020 Golf GTD’nin ipucu görseli paylaşıldı ve aracın Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağı açıklandı.

 

 

Volkswagen’in açıklamasına göre 2020 Golf GTD’daki dizel ünite, bir Golf’ün sahip olduğu şimdiye kadarki en güçlü ve en temiz TDI motor olacak. Bununla da yetinmeyen Volkswagen, söz konusu motorun aynı zamanda “dünyanın en temiz içten yanmalı motorlarından biri” olduğunu iddia ediyor. Volkswagen bunu, “Twin dozing” adını verdiği yeni teknolojisi sayesinde gerçekleştirebilmiş.

Volkswagen’in Twin dozing adını verdiği sistemde iki farklı katalizör bulunuyor. Dizel motorların oluşturduğu yoğun NOx salımını azaltan AdBlue çözeltisi de tek bir katalizör yerine bu iki katalizöre enjekte ediliyor. Volkswagen, bu sistemin NOx salımını yüzde 80 azaltarak dizel motorların çok daha temiz olmasını sağladığını iddia ediyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda bununla ilgili bir video paylaşmıştı. O videoyu haberin alt kısmında bulabilirsiniz.

 

2020 Volkswagen Golf GTD’nin teknik verileriyle alakalı henüz resmi bir açıklama yok. Fakat geçtiğimiz haftalarda performanslı Golf modellerinin güç çıkışlarını gösterdiği iddia edilen bir görsel sızdırılmıştı. Söz konusu görseli doğru kabul edersek, 2020 Golf GTD’nin 200 beygir güç üretmesini bekleyebiliriz. Bu da selefine kıyasla 16 beygir civarında bir güç artışı anlamına geliyor.

2020 Volkswagen Golf GTD, Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 2
  • fehm 4 yıl önce Şikayet Et
    ellerinde yüklü miktarda diesel motor var eritmek için yapıyorlar...
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen nerden biliyorsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR