PSA'dan elektrikli araçlar için çarpıcı açıklama

FCA grubu ile birlikte anılan PSA grubunun CEO'su Carlos Tavares'in, elektrikli araçlar hakkında yaptığı alışılanın aksine yorumlar dikkat çekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2020 16:25 GÜNCELLEME 08.03.2020 18:02 OTOMOBİL
PSA'dan elektrikli araçlar için çarpıcı açıklama
PSA'dan elektrikli araçlar için çarpıcı açıklama

Elektrikli araçlar bakımından geniş bir ürün yelpazesine sahip PSA grubunun CEO’su Carlos Tavares, elektrikli araçların ilgi çekici olmadığını ve sadece "çevreciler" tarafından satın alındığını düşünüyor. Bunun sonucu olarak da elektrikli araç piyasasının sınırlı kaldığını ve araçların “faydacı” kimselere hitap etmediklerini belirtiyor.

 

Tavares bu düşüncenin altında yatan nedenler olarak halen yetersiz seviyedeki şarj altyapısını, elektrikli araçların görece kısa menzillerini ve elektrik fiyatlarının uzun vadedeki belirsizliğini öne sürüyor. Ayrıca CEO, hükümetler tarafından uygulanan vergi indirimleri de kaldırılınca elektrikli araçlara olan talebin iyice düştüğünü belirtiyor.

Bütün bu zorluklara rağmen PSA grubu, elektrikli araç piyasasından çekilmek yerine başlı başına elektrikli araçlar geliştirmeyip, esnek platformlar üzerinde şekillenen elektrikli araçlar ile daha geniş kitlelere ulaşmayı ve fiyatları da düşürmeyi hedefliyor.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR