Toyota üretimi azalttı!

Japon otomotiv devi Toyota, koronavirüs salgınından dolayı azalan talep doğrultusunda Japonya'daki 5 tesisinde üretim sisteminde değişime gidiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2020 12:02 GÜNCELLEME 25.03.2020 14:11 OTOMOBİL
Toyota üretimi azalttı!
Toyota üretimi azalttı!

Marka Japonya'da bulunan tesislerindeki üretim batlarındaki çalışmalara ara vererek düşen talebi dengelemeyi hedefliyor. Tüm bu önlemler doğrultusunda Toyota, araç üretimini yaklaşık 36 bin adet adet azaltmış olacak.

 

Automotive News haberine göre Toyota’nın Corona virüsü salgını kapsamında durumdan etkilenen Japonya’daki üretim tesisleri Takaoka, Tsutsumi, Thara ve Kyushu olarak gözüküyor. Hatta son olarak markanın ticari aracı olan Hino’yu üreten Hamura fabrikası da bu listeye eklenmiş durumda.

Takaoka fabrikasında marka RAV4, Corolla sedan ve station wagon versiyonlarını ürettiği bandlarda 3-7 Nisan tarihleri arasında üretime ara verecek.

 

Tsutsumi fabrikasında ise marka Prius, Prius PHV, Corolla HB, Camry ve Lexus ES Hybrid bandlarında üretime 3-7 Nisan tarihleri arasında ara verecek.

Markadan gelen bir diğer açıklamada ise Tahara fabrikasıyla alakalı oldu. Marka bu tesisteki 4Runner, Land Cruiser Prado, Lexus GS ve Lexus LC200 üretim bandlarında 3-10 Nisan tarihleri arasında üretime ara verecek. Buna ek olarak Lexus LS, NX, IS ve RC batları ise 3-14 Nisan tarihleri arasında kapanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR