Koronavirüs taşıt kredisi başvurularını artırdı

Koronavirüs salgını sonrası bankaların hayata geçirdikleri önlemlerle ihtiyaç kredisi başvuruları arttı. Bu artış zaten bekleniyordu; ancak geçen hafta taşıt kredilerine de talep yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2020 14:06 GÜNCELLEME 02.04.2020 14:43 OTOMOBİL
Koronavirüs taşıt kredisi başvurularını artırdı
Koronavirüs taşıt kredisi başvurularını artırdı

Koronavirüs salgını sonrası kredi başvuruları hız kazandı. Bir online kredi başvuru sitesinin yaptığı incelemeye göre, martın son haftasında, ihtiyaç kredilerinde yarı yarıya artış yaşandı. İhtiyaç kredilerindeki artışta, virüs salgını sonrası artan nakit ihtiyacı etkili oldu.

 

Bankaların tüketici ve esnaflar için başlattığı kampanyalar da artışa destek verdi. Geçen hafta sadece ihtiyaç kredisi başvuruları artmadı. Taşıt kredisi başvurularında da yükselişler görüldü.

İhtiyaç kredisi başvurularında yüzde 50, taşıt kredisi başvurularında yüzde 15 artış kaydedildi. Aynı haftada, konut kredileri başvuruları ise yüzde 30 düştü.

 

Salgına karşı başlatılan ilk destek paketinde 500 bin liranın altındaki konutlar için kredilendirilebilir miktar yüzde 80'den yüzde 90'a çıkarılmış, asgari peşinat yüzde 10'a düşürülmüştü.

KAYNAK : NTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR