Renault'tan, Nissan ile ortaklık için yeni hamle!

Fransız otomotiv Renault, Çin'deki ortağı olan Dongfeng Motor Corporation'daki hisselerini, Nissan ile ortaklığını daha farklı bir noktaya çıkartmak için satacağını açıkladı. Böylelikle dev grup Çin'de elektrikli otomobil ve hafif ticari araç üretimi gerçekleştirecek.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2020 10:59 GÜNCELLEME 14.04.2020 21:25 OTOMOBİL
Renault'tan, Nissan ile ortaklık için yeni hamle!
Renault'tan, Nissan ile ortaklık için yeni hamle!

Koronavirüs salgını yüzünden birçok otomotiv firması, ekonomik durumuyla alakalı sıkıntılı süreçlere girdi, giriyor girecek.

 

Özellikle salgının ilk etkisiyle birlikte Çin’de duran üretim, üretim olarak bu ülkeyi seçen dünyanın en büyük üreticilerini sıkıntıya sokmaya başladı bile. Her ne kadar Çin’deki faaliyetler normale dönüyor olsa da yaşanan ekonomik durgunluk markaları da farklı stratejilere yönlendiriyor.

Reuters’ın haberine göre dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin’de, Dongfeng ile ortaklık yapan Renault bu hisselerini satma kararı aldı. Dongfeng ve Renault’tan yapılan açıklamaya göre Çin’de yer alan tesis Nissan’ın yeni jenerasyon motor üretimine devam edecek.

 

Dongfeng ile Fransız marka arasında olan ortaklık, Renault’un akıllı teknolojilerinin üretimini geliştirilmesini kapsayan bir anlaşma içeriyordu. Ancak Renault’un hisselerini satmasından sonra Fransız markaya ait üretimler gerçekleştirilmeyecek.

ELEKTRİKLİ VE TİCARİ ARAÇLARA YÖNELECEK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Renault Çin Başkanı Francois Provost, "Çin'de yeni bir sayfa açıyoruz. Bundan böyle elektrikli araçlar ve hafif ticari araçlar üzerine yoğunlaşacağız. Nissan ile ilişkimizi de daha verimli bir şekilde kullanacağız" dedi.

Çin'de üretim yapmak isteyen otomotiv üreticilerine hükümet tarafından bir yerel ortak şart koşuluyor. Bu kapsamda Çin'de üretim yapan Ford, General Motors, Toyota, Mercedes gibi markaların da yerel ortakları bulunurken, Dongfeng ile ilişkisini noktalayan ve ülkedeki otomobil üretimini sonlandıran Renault'un, hafif ticari araç üretimi konusunda ise Brilliance ve elektrikli araç üretiminde de Jiangling ile ortaklığı bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR