Virüs salgını Ford'a pahalıya patladı!

ABD'li otomobil üreticisi Ford, Ocak-Mart dönemini kapsayan 2020'nin ilk çeyreğindeki kaybı 2 milyar dolar. Ford, yılın ikinci çeyreğinde 5 milyar dolarlık kayıp yaşayabileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 10:30 GÜNCELLEME 29.04.2020 21:39 OTOMOBİL
Virüs salgını Ford'a pahalıya patladı!
Virüs salgını Ford'a pahalıya patladı!

ABD'li otomotiv üreticisi Ford, koronavirüs salgını yüzünden yılın ikinci çeyreğinde kaybının daha büyük olabileceğini açıkladı.

 

Şirketten yapılan açıklamada, Ocak-Mart döneminde yaşanan 2 milyar dolarlık kayba karşın, Nisan-Haziran döneminde 5 milyar dolarlık kayıp beklendiği kaydedildi.

Ford CFO'su Tim Stone imzalı açıklamada, şirketin elindeki nakit rezervinin yıl sonuna kadar hiç bir araç satışı olmasa bile sıkıntı yaşatmayacağı belirtildi.

 

Gelişmeler, ABD'li üreticiyi planlarını yeniden gözden geçirmeye itmiş durumda. Mevcut projelerinin bazılarını askıya aldığı bilgisi verilen Ford'un bu projeleri arasında, ticari otonom araç ve elektrikle çalışan SUV gibi çalışmaların yer aldığı belirtiliyor.

ABD'de, Ford ve General Motors başta olmak üzere otomotiv fabrikalarının kapıları Avrupa'daki gibi bir süredir kapalı. Maske ve solunum cihazı gibi sağlık ekipmanı üreten ülkenin otomotiv sanayisinde, bantların Mayıs ortasında yeniden dönmeye başlayacağı kaydediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR