Fiat Chrysler üretime başlamak için 6.3 milyar euro istiyor

Fiat Chrysler Automobiles (FCA),İtalya'da 6.3 milyar euroluk (6.8 milyar dolar) devlet destekli kredi hattı almak için görüşmeler yaptığını açıkladı. Açıklamaya göre, FCA'nın sadece İtalya'daki faaliyetlerinin finansmanına ayrılacak olan kredi hattı, İtalya'da otomotiv tedarik zincirindeki 10 bin işletmeyi destekleyecek.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2020 11:53 GÜNCELLEME 18.05.2020 11:53 OTOMOBİL
Fiat Chrysler üretime başlamak için 6.3 milyar euro istiyor
Fiat Chrysler üretime başlamak için 6.3 milyar euro istiyor

Fiat Chrysler'in kredisi Avrupa'da bir otomobil üreticisi için pandemiye bağlı olarak alınan en yüksek kamu garantili finansman olarak dikkat çekiyor. Daha önce, Frasız otomotiv üreticisi Renault da 5 milyar euroluk bir anlaşmaya varmıştı

 

Koronavirüs salgınının en çok vurduğu ülkelerden İtalya'da, bir aydan fazladır otomotiv üretimi gerçekleştirilemezken, pazarda da yüzde 90'ın üstünde daralma yaşanmıştı.

Bu kapsamda, ülkedeki faaliyetlerine devam etmek isteyen Fiat Chrysler (FCA),6.3 milyar euroluk devlet destekli kredi hattı istediğini bildirdi.

 

Şimdiye kadar Avrupa'da bir otomobil üreticisinin talep ettiği en yüksek pandemi bağlantılı finansman olarak dikkat çeken bu rakamın, ülkedeki 10 bin tedarikçiyi destekleyeceği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, otomobil üreticisinin İtalya biriminin Intesa Sanpaolo SpA ile görüşme içerisinde olduğu ve üç yıllık bir kredi imkanı için görüşüldüğü açıklandı.

Açıklamaya göre, "FCA'nın sadece İtalya'daki faaliyetlerinin finansmanına" ayrılacak olan kredi hattı, İtalya'da otomotiv tedarik zincirindeki 10 bin işletmeyi destekleyecek.

Fiat Chrysler'in kredisi Avrupa'da bir otomobil üreticisi için pandemiye bağlı olarak alınan en yüksek kamu garantili finansman olacak. Renault da geçen ay 5 milyar euroluk bir anlaşmaya varmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR