Volkswagen'in dizel skandalına Almanya'dan büyük darbe

Almanya Federal Mahkemesi (BGH), Alman otomobil üreticisi Volkswagen’ın egzozlarında manipüle edilmiş dizel motorlu araçlar satın alan sürücülere tazminat ödemek zorunda olduğuna karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2020 16:30 GÜNCELLEME 25.05.2020 16:34 OTOMOBİL
Volkswagen'in dizel skandalına Almanya'dan büyük darbe
Volkswagen'in dizel skandalına Almanya'dan büyük darbe

Alman yargı sistemindeki en yüksek dereceli mahkemesi BGH, bir otomobil sahibi tarafından Volkswagen’in emisyon testi manipülasyonu konusunda açtığı ilk davada kararını verdi.

 

Mahkeme, Volkswagen’den egzozlarda manipülasyon yapılan araçları satın alanların prensip olarak tazminat alma hakkı olduğuna hükmetti.

Mahkemenin kararıyla dizel araç sahipleri araçlarını iade ederek satış fiyatını kısmen geri alabilecek. Müşteriye geri ödeme hesaplanırken otomobilin kilometresi dikkate alınacak.

 

Karar, Alman mahkemelerinde bekleyen 60 bin dava için emsal olması bekleniyor.

DİZEL EMİSYONU SKANDALI

 ABD Çevre Koruma Ajansı 2015, yılının eylül ayında Volkswagen'in emisyon testlerini manipüle ettiğini ve şirketin dizel araçlarının normal seviyenin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiğini duyurmuştu.

Bünyesinde Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini, Seat, Skoda, Bugatti, Scania ve Man gibi markaları bulunan Volkswagen Grubu, uzun süre dizel emisyonu skandalıyla gündemi meşgul etmiş, ABD ve Alman makamlarına yüksek cezalar ödemiş ve milyonlarca aracını geri çağırmak zorunda kalmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendi yerli arabani yap uygun fiyata sat 2 fabrika gerekli
    Cevapla
  • Furkan Dağlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Volkswagen’i Türkiye’ye yatırım kararı sebebiyle zorladıklarını düşünüyorum. Alman siyasiler daha önce firmaya engel olmaya çalıştılar. Bu medyaya yansımıştı. Ama firma araştırıp en doğrusunun yatırımı ülkemizde yapmak olduğunu gördü. Almanya bize karşı uzun bir süredir olumsuz tavır içinde. Bizden önce başlayıp bitirmeyi beceremediği havaalanı bu düşmanlığı zirveye çıkardı. Ülkemizin kalkınması ve büyümesini doğrudan kendine karşı bir tehdit gibi görüyor.
    Cevapla
  • Nurettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman şu marka bitsede şu görgüsüz pıssatcılardan kurtulsak Türkiyede pıssatı uzay aracı sananlar var gidinde orda görün sizin gibi tapan varmı acaba wv ye
    Cevapla
  • hakmyemez 3 yıl önce Şikayet Et
    dizeli bitirmek icin yapilmis bir hamle daha
    Cevapla
  • Kenan Eldemir. 3 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi o biraz zorlaştı,neden derseniz bu Koronadan dolayı Hava kirliliği azaldı,hal böyle oluncada ses seda kalmadı.Bu kararlar önceki mahkeme kararları.
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Almanya’da dizel yasaklanıyor artık
    Cevapla
  • Bilinmez 3 yıl önce Şikayet Et
    O yüzden her zaman japondan vazgeçmeyeceksin
    Cevapla
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman degil hicbir zaman yazilir oraya...
    Cevapla
  • yahya 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin olsaydı da ondan vazgeçmeseydik
    Cevapla
  • kırkdort4444 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR