İspanya'dan otomotive 3.8 milyar euro destek

Koronavirüs salgının üretimi aksattığı, satışları azalttığı ve fabrika kapatmalara neden olduğu İspanya otomotiv sanayisine, devletten destek geldi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in açıkladığı yardım paketine göre, ülkedeki otomotiv sanayisine 3.75 milyar euroluk (4.2 milyar dolar) bir destek sağlanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2020 12:12 GÜNCELLEME 15.06.2020 14:17 OTOMOBİL
İspanya'dan otomotive 3.8 milyar euro destek
İspanya'dan otomotive 3.8 milyar euro destek

Koronavirüs salgının otomotiv pazarını ciddi oranda daralttığı ülkelerden İspanya, sektöre yönelik bir yardım paketi açıkladı.

 

Madrid yönetiminden yapılan açıklamada, ülkedeki otomotiv sanayisine yönelik 3.75 milyar euroluk (4.2 milyar dolar) bir destek sağlanacak.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, turizm sektörüne yönelik de desteklerinin olacağını söyledi.

 

İspanya'nın en büyük iki sektörü olan turizm ve otomotiv, ülke gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 22'sini oluştururken, otomotiv sektörü tek başına ülke ihracatının yüzde 20'sini oluşturuyor.

İspanya Banka'sının tahminlerine göre, koronavirüs salgını nedeniyle ülke ekonomisinde bu yıl yüzde 15 daralma bekleniyor.

İspanya'da Volkswagen Grubu, PSA Grubu, Renault ve Ford'un fabrikaları bulunuyor.

Japon otomotiv üreticisi Nissan ise, geçtiğimiz haftalarda ülkedeki tesisini kapatacağını açıklamıştı.

Öte yandan, İspanya ev sahipliği yaptığı fabrikalar ile Almanya'nın ardından Avrupa'nın en büyük ikinci otomotiv üreticisi konumunda bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR