Jaguar Land Rover 1100 kişiyi işten çıkaracak

İngiliz üretici Jaguar Land Rover, 2020 yılıyla birlikte yaşanılan pandemi süreci boyunca karşılaştığı finansal zararı hafifletmek için bin 100 çalışanıyla yollarını ayıracak.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2020 10:44 GÜNCELLEME 16.06.2020 13:45 OTOMOBİL
Jaguar Land Rover 1100 kişiyi işten çıkaracak
Jaguar Land Rover 1100 kişiyi işten çıkaracak

Markadan yapılan açıklamaya göre vergilerden önceki mart ayı kayıbı 531 milyon dolar seviyesinde. Bu zarara ek olarak JLR’nin 2019’dan gelen 629 milyon dolarlık zararı da ekleyince işler pek iyi bir hâl almıyor.

 

Jaguar Land Rover begins production of F-Pace in India | Deccan Herald

Tüm bu finansal durumlar yüzünden marka, gelecek ay 1100 çalışanıyla yollarını ayırmaya karar verdi. Gelecek yıl marka 1 milyar sterlin olan maliyet düşürme hedefini ise 5 milyara yükseltti ve böylece JLR’nin neden işten çıkartmalar yapacağını öğrenmiş olduk. Jaguar Land Rover geçen yıl da 5 binin üzerinde çalışanıyla yollarını ayırmıştı.

 

Dev grubun son işten çıkartmalarına yorum yapan Unite Sendikası, ''Ülkemizdeki otomotiv sektörü ve işlerine güvenen çalışanlar için bu durum yıkıcı bir darbe.'' açıklaması yapılmıştı. JLR’nin Solihu’daki en büyük tesisinden 400 çalışanın işten çıkarılacağı duyuruldu.

Marka İngiltere ve Avrupa’da yer alan fabrikalarını tekrar aktif pozisyona getirdi. Ancak bu tesisler yarı kapasitede çalışıyor. Castle Bromwich fabrikası ise hâlâ kapalı durumda. ''Ürünlere olan talepler eski seviyeye gelirse üretimi de eski seviyeye getireceğiz'' açıklaması markadan geldi.

YORUMLAR 1
  • mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    çok üzücü bir durum yıllardır peugeot kullanıcısı olarak peugeotun böyle bir şey yapmasının hiç istemem ki zaten son zamanşarda satışta hep lider oluyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR