Otomobil alanlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar

Antalya'da, Yaser Bayar, bir otomobil firmasından 7 yıl önce aldığı sıfır otomobilde, motor ve şanzıman arızası çıkması üzerine başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Ticaret mahkemesinin ''ayıplı malın yenisiyle değiştirilmesi'' yönündeki kararını, Yargıtay onadı. Bayar'ın avukatı Mehmed Akif Kavçakar, ''Sıfır araç alacaklara tavsiyem, araçları sıfır bile olsa ekspertiz raporu almayı ihmal etmesinler" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 16:21 GÜNCELLEME 22.06.2020 16:21 OTOMOBİL
Otomobil alanlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar
Otomobil alanlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar

Antalya'da yaşayan Yaser Bayar, 2013 yılının Temmuz ayında bir otomotiv firmasından sıfır otomobil satın aldı. Ancak otomobilde motor ve şanzıman arızası çıktı. Hemen firmaya geri götürdü.

 

Firma ise otomobilin, motorunun değiştirilmesini teklif etti. Teklifi reddeden Yaser Bayar, otomobilin ayıplı olduğunu ve yenisiyle değiştirilmesi gerektiği yönünde talep formu doldurdu. Bu talebi de otomotiv firması geri çevirdi. Bayar, konuyu Antalya 3. Tüketici Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, gelen bilirkişi raporu doğrultusunda, tüketicinin mağduriyetinin giderilmesi yönünde karar verdi.

Akılalmaz olay! Otomobil alacaklar dikkat!

YARGITAY, YEREL MAHKEMENİN KARARINI YERİNDE BULDU

Otomotiv firması, karara itiraz ett. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nde yeniden görülen davada da Bayar haklı bulundu.  Firma bu kez Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay, kararı, Bayar lehine onadı. Yargıtay kararında, ''Aracın ayıplı olduğunun tespiti ile aracın davalı satıcıya teslimine, aynı marka ve modeldeki ayıpsız bir araç ile değiştirilmesine karar verilmiştir" denildi.



OTOMOBİL YERİNE PARASINI ALDI

Yaser Bayar, 5 yıllık hukuk mücadelesinin ardından aynı firmadan otomobil almayacağını belirterek, otomobilin değeri tutarındaki parayı, aldı.  Yaser Bayar'ın avukatı Mehmed Akif Kavçakar, ''Firma yargı sürecini uzatmak için elinden geleni yaptı. Beş yılın sonunda haklı bulunduk. Adalet gecikmiş olsa da yerini buldu. Sıfır araç alacaklara tavsiyem, araçları sıfır bile olsa ekspertiz raporu almayı ihmal etmesinler" dedi.

YORUMLAR 1
  • Kayseri 3 yıl önce Şikayet Et
    Var ol , Yargıtay sizleri seviyoruz halkın ve haklının yanındasınız
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR