Tesla, 4 çeyrek sonra ilk kez kar etti

Elektrikli araç üreticisi Tesla, COVID-19 salgını ile ilişkili olarak fabrikaların bir süre kapalı kalmasını telafi etmek için uyguladığı maliyet azaltım tedbirlerinin ve güçlü teslimatların yardımı ile dört çeyrektir ilk kez kar elde etti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2020 09:24 GÜNCELLEME 23.07.2020 16:30 OTOMOBİL
Tesla, 4 çeyrek sonra ilk kez kar etti
Tesla, 4 çeyrek sonra ilk kez kar etti

Tesla, mali yılının ikinci çeyreğinde, hisse başına 0,5 dolar karla, 104 milyon dolar kar etti. Geçen yılın aynı döneminde hisse başına 2,31 dolar zarar açıklamıştı.

 

Tesla'nın araç teslimatları ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 5 azalarak 90 bin 891 adet olurken, cirosu da yüzde 4,9 azalarak 6,04 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Analistler ise Tesla'nın cirosunun 537 milyar dolar olmasını bekliyorlardı.

MERAKLA BEKLENEN ARAÇLAR BELLİ OLDU

Elon Musk’ın trafik sorunu ortadan kaldırmak için kurduğu Boring Company, Las Vegas tünelinin kazısını bitirdi. Boring Company'nin inşa ettiği tünellerde ulaşımın hangi araçlarla sağlanacağı da netleşti.

Musk'ın yeraltı projesinin kazı çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Bugün ise  Musk'ın sahibi olduğu Boring Company'nin  'Loop' adını verdiği yeraltı ulaşım sisteminden yeni detaylar geldi.

Yeraltı ulaşım sisteminde kullanılacak araçların hangileri olacağı bir süredir merakla bekleniyordu.

Şirketten konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Loop'ta kullanılacak araçlar Tesla Model S, Tesla Model X ve Tesla Model 3 olacak.

Araçların maksimum saate 150 mil (241 kilometre) hıza ulaşmasını sağlamayı hedefleyen Musk'ın nihai hedefi ise Los Angeles ile Las Vegas'ı birbirine bağlamak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR