Yerli otomobil TOGG'un özellikleri nelerdir?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, yakın gelecekte yollarda olacak. Tanıtımı büyük ilgiyle karşılanan ve özellikleri ile dikkat çeken TOGG, iki SUV, bir MPV, 1 sedan ve 1 hatchback model ile kullanıcılara sunulacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2020 12:53 GÜNCELLEME 14.08.2020 13:15 OTOMOBİL
Yerli otomobil TOGG'un özellikleri nelerdir?
Yerli otomobil TOGG'un özellikleri nelerdir?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından tasarlanan ve yakın gelecekte yollara inmesi planlanan TOGG yerli otomobil, tanıtımında hem tasarımı hem de özellikleri ile dikkat çekmişti. Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak fabrikada üretimine başlacak yerli otomobilin 2022 tarihinde kullanıcılara sunulması bekleniyor.

 

TOGG NEDİR?

Yerli otomobil konusunda 2017 yılında başlayan çalışmalarda Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Zorlu Grubu bir araya gelerek Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nu oluşturdu. TOGG adı da bu grubun adının kısaltmasından ortaya çıktı.

 

YERLİ OTOMOBİL TOGG'UN ÖZELLİKLERİ

TOGG tarafından üretilmesi planlanan yerli otomobil elektrikli ve doğa dostu olacak. Modüler bir şaside ve bilişim teknolojileriyle kolayca entegre olabilecek bir yapıda olacak TOGG yerli otomobil, aynı zamanda güçlü bir internet bağlatısına da sahip olacak.

İlk etapta iki SUV modelinin üretimi yapılacak yerli otomobil, segmentinin en uzun aks mesafesine sahip aracı olacak. Yüksek teknolojiye sahip doğuştan elektrikli ve bağlatılı platforma sahip TOGG yerli otomobil, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak.

Sıfır emisyon değerine sahip olacak TOGG, yüksek çarpışma dayanımı, yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Ayrıca araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de yerli otomobilin özelliklerinden olacak.

TOGG’dan açıklanan bilgilere göre kendine has çizgilere sahip olan araç, dünyanın önde gelen otomobil güvenlik testi kuruluşlarından EuroNCAP’in standartlarını tam olarak karşılayabilecek. Yetkililer, yerli otomobilin 2022 yılında EuroNCAP testlerinden 5 yıldız ile ayrılmasını bekliyor.

NEREDE ÜRETİLECEK

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun aktardığı bilgilere göre otomobil, Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretilecek. 2021 yılında tamamlanacak olan fabrikada 2 SUV, 1 MPV, 1 sedan ve 1 hatchback model üretilecek. Toplam 4 binden fazla insanın istihdam edilmesi beklenen fabrikanın yılda 150 binden fazla araç üretmesi planlanıyor.

TOGG yerli otomobil 2022 yılında piyasaya sürülecek ve ilk etapta C segmenti SUV aracın üretimi yapılacak.

TOGG'UN FİYATI KAÇ PARA

TOGG'un açıklamalarına göre; yerli otomobilin fiyatı henüz belirlenmedi ancak fiyat makul bir düzeyde tutulacak ve tahminlere göre diğer markalara ait C sınıfı elektrikli araçların fiyatlarına paralel olacak. Ayrıca TOGG yerli otomobilin yedek parça gibi satış sonrası hizmetlerde de rekabetçi olacağı düşünülüyor.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • otokolik 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde muadili araçlar şuan 1 milyon tl.
    Cevapla
  • Barış 3 yıl önce Şikayet Et
    Evi arabayı satıp desteklemeli. İthal suv'lardan çok daha güzel görünüyor. Yedek parçası da daha uygun olacaktır. ÖTV, hurda, engelli indirimi falan filan da eklenince fiyatı cazip gelir.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok pahalı orta halli Türk halkı milli deyipte alamaz bize faydası yok
    Cevapla
  • Vatanperver 3 yıl önce Şikayet Et
    ayni segmentteki aracla esit fiyat diyorsunuz da burada ki fiyatla mi yoksa o aracin uretildigi ulkenin asgari ucret degeri ile mi esit olacak.
    Cevapla
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    KOÇ ve Doğuş grubu buraya ortak olmamışlar herzamanki gibi!!! Kendi çıkarları yoksa ülke çıkarı onların umurunda değil. Allah bu milleti bunların bayiliği olan tüm alet araç gereç ve gıdadan kurtarsın ki bunlar gün yüzü görmesinler. Biride Allah in elini taşın altına sokmaz. Daha çok elini ovuşturur cebine sokar daha çok para sığsın diye paraları cebinde bastırır..!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR