Mercedes'e rekor dizel cezası

Dünya markası olan Mercedes-Benz'in çatı şirketi Daimler, ABD'de sattığı 250 bin adet dizel aracında emisyon değerini düşüren yanıltıcı yazılım kullandığı gerekçesiyle 2.2 milyar dolar ceza yedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2020 16:23 GÜNCELLEME 17.08.2020 16:23 OTOMOBİL
Mercedes'e rekor dizel cezası
Mercedes'e rekor dizel cezası

2015 yılında patlak veren dizel skandalının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, markalar ağır faturalar ile karşı karşı kalmaya devam ediyor.

 

Habertürk'te yer alan habere göre son olarak, Mercedes-Benz'in çatı şirketi Daimler, ABD'de sattığı 250 bin adet dizel aracında emisyon testlerini yanıltıcı yazılım bulunduğunu kabul ederek 2.2 milyar dolar ödemeye razı oldu.

2.2 milyar dolarlık ödemenin 1.5 milyar dolarlık kısmı, ABD Çevre Koruma Ajansı, Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu, Kaliforniya Başsavcılık Ofisi, Adalet Bakanlığı ve ABD Gümrük ve Sınır Koruma kurumları ile varılan anlaşma kapsamında ödeneceği bildirildi.

 

Geriye kalan 700 milyon doların ise, New Jersey'de tüketicilerin dava marka aleyhine dava açtığı mahkemede varılan anlaşma çerçevesinde ödeneceği kaydedildi.

Daimler, geçen yıl da Alman otoriteler ile vardığı anlaşma kapsamında, 684 bin dizel otomobilin yerel emisyon kurallarına uymadığını kabul ederek 1 milyar dolarlık ödeme yapmıştı.

2015'te patlak veren Volkswagen'in dizel skandalı sonrası, Daimler'de ABD'deki dizel otomobil satışlarına 2016 yılında son vermişti.

Volkswagen'in emisyon değerlerini olduğundan daha düşük göstermek için bir yazılım kullandığının ortaya çıkması ile patlak veren skandal, üreticilerin dizel motorlardan uzaklaşarak hibrit ve tam elektrikli otomobillere yönelmesine yol açtı.

Volkswagen'e kullandığı hileli yazılımın karşılığında 25 milyar dolarlık bir fatura kesilmişti.

YORUMLAR 4
  • Nakim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu amerikalılar çok hased ford Gm zarar edince almanlara ceza kesiyor trumph sen adamın hasısın
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekar alamanlar
    Cevapla
  • Mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Vw fabrika kurmuyor. Biz de 3 milyar dolar ceza keselim. Onunla kendi fabrikamızı kurarız.
    Cevapla
  • İsimsiz Kullanıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Zekice. Şaka maka gibi ama cidden zekice
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR