CATL nikelsiz ve kobaltsız EV bataryası geliştiriyor

Çin'in elektrikli araçlar için batarya üreten firması CATL, nikelsiz ve kobaltsız yeni bir batarya geliştirdiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 14:52 GÜNCELLEME 18.08.2020 14:52 OTOMOBİL
CATL nikelsiz ve kobaltsız EV bataryası geliştiriyor
CATL nikelsiz ve kobaltsız EV bataryası geliştiriyor

Çin'in pil üreticisi Contemporary Amperex Technology (CATL), nikel veya kobalt içermeyen yeni bir elektrikli araç aküsü türü geliştiriyor. Piyasadaki mevcut elektrikli araçların çoğuna güç sağlayan pillerde hem nikel hem de kobalt kullanılmaktadır. Tesla patronu Elon Musk geçtiğimiz ay, madencileri otomobil üreticisinin pillerinin maliyetlerini düşürmesi ve bu tasarrufları müşterilere aktarması için daha fazla nikel üretmeye çağırdı. 

 

Şangay'da Çin Otomobil Üreticileri Birliği tarafından düzenlenen bir endüstri konferansında konuşan CATL üst düzey yöneticisi Meng Xiangfeng, şirketin yeni pilinin şu anda ürettiği nikel-kobalt-alüminyum (NCA) pillerden farklı olacağını söyledi. Ayrıca Tesla'ya sağlanan mevcut lityum iyon fosfat (LFP) pillerinden ve nikel-kobalt-manganez (NCM) pillerinden farklı olacak.

Reuters'ın haberine göre Meng fazla detay vermeden yeni pilin nikel ve kobalt gibi pahalı metaller kullanmayacağını doğruladı . CATL, pahalı metallere olan bağımlılığını azaltmak isteyen tek pil üreticisi değil. Aslında, Panasonic ve LG Chem gibileri de nikel-kobalt-alüminyum pillerinde kobalt kullanımını azaltıyor.

 

Bu, CATL'nin yaptığı tek pil geliştirmesinden uzaktır . Şirket ayrıca, menzilini genişletmek için pil hücrelerini doğrudan bir elektrikli aracın şasisine entegre eden bir teknoloji geliştiriyor. Ayrıca CATL, Haziran ayında 1,2 milyon mil (2 milyon kilometre) dayanabilen bir elektrikli araç aküsü üretmeye hazır olduğunu duyurdu .

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR