EGM'den yanlış park nedeniyle çekilen araçlarla ilgili uyarı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte güvenliği tehlikeye atacak tüm park çeşitleri için uyarıda bulundu. Paylaşılan grafikte araçların çekilmesine neden olan hatalı park biçimleri tek tek açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2020 10:28 GÜNCELLEME 20.09.2020 10:38 OTOMOBİL
EGM'den yanlış park nedeniyle çekilen araçlarla ilgili uyarı!
EGM'den yanlış park nedeniyle çekilen araçlarla ilgili uyarı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik güvenliğini ihlal edecek araç parketmeleriyle ilgili sürücüleri uyardı.

 

EGM, HATALI PARK DURUMU HALİNDE ARAÇLARIN ÇEKİLMESİNE NEDEN OLACAK DURUMLARI AÇIKLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Park etmeniz halinde aracınızın çekilmesine neden olacak 9 önemli nokta" başlığıyla araç sürücülerinin uygulamaması gereken park kuralları açıklandı.

 

Yapılmaması gereken 9 hatalı park türünün tek tek açıklandığı görselde, sürücülerin gerekli kurallara uymadığı takdirde işlem yapılmasının kaçınılmaz olacağı vurgulandı.

HATALI PARKLAR, GRAFİKLE TEK TEK ANLATILDI

"Trafik güvenliğini tehlikeye atabilecek tüm park çeşitleri için park cezası uygulanır. Park cezası ya da aracınızın çekilmesine neden olan hatalı park durumlarına dikkat" notuyla yapılan paylaşımda, trafik akışını engellemeyen 1. sıra parklarda sadece idare para cezasının uygulanacağı, araçların çekilmeyeceği belirtildi.

Paylaşılan grafikte, söz konusu noktalara park eden araçların ise çekileceği ve sürücülere 132 lira ila 264 lira arası değişen idari para cezasının uygulanacağı duyuruldu.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Araç çekme olayında gördüğüm tek şey, Hiçbir işe yaramaması.
    Cevapla
  • recete 3 yıl önce Şikayet Et
    kanayan yara.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulunduğumuz yerde 2.maddedeki gibi diğer araçların çıkışını engelleyecek şekilde 2.sıra parklanma oluyor. Polis aranıyor, ilgileniyoruz deyip baştan savıyorlar. Yaklaşık 2-3 senedir bu problemi yaşıyoruz, sürekli arıyoruz, polisin umurunda değil. Hangi merci bu sorunu çözecek? Polis mi? Güldürmeyin
    Cevapla
  • TRAFİK POLİSİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Serkan bey polisin bedavadan para aldığını yazmışsın.Ya bir şey bilmiyorsun ya da başka bir dünyada yaşıyorsun bu pandemi döneminde sağlık çalışanları kadar zaman zaman daha fazla çalışıyoruz kul hakkı diye bir şey var istersen ahirete bırakma, helallik iste . Benim hakkım milletime helal olsun, sana da. selametle
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    İstisnalar kaideyi bozmaz.
    Cevapla
  • Mehmet Nur özel 3 yıl önce Şikayet Et
    Gece gündüz çalışan emniyet gücüne ve askerimize bekçilerimize Allah razı olsun Allah yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • sabit 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes cezasini ceksin eyvallah su cekicilere kim odetecek arabalara verdikleri zarari gorundugu gibi 4 tampondada ice egik oluyor memleketimde nezaman duzgun isler olacak cek ama zarar vermeden cek veriyorsanda geregini yap hasari ode bu cekme sistemi dogru yontem degil her cektigi arabalara kesin hasar verilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR