1.3 Litrelik Motor Mercedes GLA için yeterli mi ?

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu 1.3 litrelik Renault ortak motoruyla hiç de fena işler çıkarmayan Mercedes GLA 200 oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 14:36 GÜNCELLEME 21.09.2020 14:54 OTOMOBİL
1.3 Litrelik Motor Mercedes GLA için yeterli mi ?
1.3 Litrelik Motor Mercedes GLA için yeterli mi ?

Serkan Saraç/Haber7

 

 

Geçtiğimiz günlerde test konuğumuz Mercedes GLA 200 oldu. Aracı tüm detaylarıyla inceleme fırsatı bulduk. 1.3 litrelik Renault ortak motoruyla hiç de fena işler çıkarmayan model, gerek konforu gerekse de performansıyla bizleri tatmin etti.

 

 

TASARIM

Bir önceki nesline bakacak olursak yeni GLA özellikle dış tasarımda büyük değişikliğe gitmiş. Yerden daha yüksek ve daha heybetli duran model artık çok daha fazla “SUV” gibi duruyor. Dışarıda Mercedes’in yeni dönem yüzüne yer veren model, diğer rakiplerine oranla daha sade bir dış görünüm tercih etmiş. ( Agresif hatlardan kaçınılmış)

İç tasarımda ise araca bindiğimiz andan itibaren Mercedes kimliğini anında hissettik. Hem malzeme yapısı hem de tasarım kalitesi oldukça naif ve düzenli. Hem görsellik hem de rahatlık Premium araç kalitesini ortaya çıkartıyor. Markanın kendine has tasarımı olan yeni nesil ekran GLA’da da yer alıyor. Bu ekran uzun süre Mercedes araçlarda olacağa benziyor. Krom havalandırma menfezleri, ahşap yapılar ve geniş iç hacim ise modelin iç tasarımını tamamlıyor.

TEKNOLOJİ

Modelin teknolojik detaylarını videomuzdan daha detaylı takip edebilirsiniz, ancak gözümüze takılan 3 büyük eksik var onu belirtmek isterim. Birincisi; son dönemde özellikle çoğu araçta koltuk ısıtma varken bu araç da olmaması büyük eksik. ( Hem de deri koltuğa sahipken.) İkincisi ise model güvenliğe bu kadar önem verirken kör nokta uyarıcısı neden yok? Üçüncü ve son takıldığım teknolojik donanım ise; ön çarpışma uyarı sisteminin gereksiz alanlarda da çalışması… Videomuzda yine bu teknolojinin olumsuz yanlarını daha detaylı konuştuk..

PERFORMANS VE MOTOR ÖZELLİKLERİ

Model özellikle ara hızlanmalarda oldukça başarılı. 1.3 Litrelik motor 163 beygir üretiyor ve 250 nm TORK gücüyle besleniyor. Bu ünite 1.4 tonluk araca rahatlıkla yetiyor. 1.3 motor Mercedes’e özellikle bir SUV’ ye yeter mi diye düşünüyoruz ancak kullanınca bu ön yargı ortadan kalkıyor. İdeal bir SUV olarak fikriniz değişebiliyor. Özellikle sessizliğiyle de çok iddialı olan Model, sanki biraz daha farklı süspansiyon kullanabilirdi… Performans detaylarına da özellikle 0-100 km hızlanmalarına da videomuzdan ulaşabilirsiniz. Bir ipucu verecek olursak 10 saniyenin altına düşemedik. ( yük dolayısıyla..) Fabrika verileri ise 8.7 saniye…

Silindir Hacmi 1332 cc
Beygir Gücü 163 hp
Maksimum Tork 250 Nm
Maksimum Hız 210 km/s
0-100 Km Hızlanma8.7 sn



Vites Tipi 7 İleri Otomatik
Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Ortalama Tüketim 7.4 lt ( Test ortalaması 8.2 litre)
Şehir Dışı Ortalama Tüketim 5.2 lt
Karma Yakıt Tüketimi 5.9 lt ( Test ortalaması 6.9 litre)



Uzunluk 4410 mm
Genişlik 1834 mm
Yükseklik 1611 mm
Boş Ağırlık 1410 kg
Bagaj Hacmi 435 lt
Yakıt Deposu 43 lt

FİYATI

2020 Mercedes GLA Serisi 200 1.3 AMG57 1.830 TL
2020 Mercedes GLA Serisi 200 1.3 Progressive 519.520 TL

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Koltuk ısıtması ve kör tokta göstergesi Mercedes'de hep para karșılığı alınan bir aksesuar! Yani standartında yok
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    malzemeden çalmış :) , ön çarpışma uyarı sistemini de standarta koyayım diye uydurmasyon yapmış , muhtemelen sadece Türkiye de kullanıyorlardır bu uydurmasyon sistemi, Mercedes Motor bile yapamaz hale gelmiş, reno motorunu duyan almıyor zaten, iyice dile düştü
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR