Waymo'dan sürücüsüz taksi hizmeti

Gogle çatısı altında sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren Waymo, sürücüsüz araçları ile taşımacılığa başladığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, ilk olarak ABD'nin Phoenix kentinde başlayacak hizmetin 80 kilometrekarelik bir alanı kapsayacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2020 17:00 GÜNCELLEME 09.10.2020 17:00 OTOMOBİL
Waymo'dan sürücüsüz taksi hizmeti
Waymo'dan sürücüsüz taksi hizmeti

Sürücüsüz araç teknolojileri alanında en tecrübeli şirketlerden biri olan Waymo, yıllardır testlerini gerçekleştirdiği sürücüzü (otonom) taksi servisini kamuoyuna açtığını duyurdu.

 

ABD'nin Phoenix kentinde başlatılan hizmet ile, şirketin akıllı telefon uygulamasını indiren kullanıcıların 80 kilometrekarelik bir alanda sürücüsüz taksi yolculuğu yapabileceği kaydedildi.

Waymo CEO'su John Krafcik, ilerleyen haftalarda hizmet alanını 160 kilometrekarelik bir alana çıkaracaklarını ve Fiat Chrysler Automobiles'dan (FCA) sağlanan Chrysler Pacifica marka araçların kullanılacağını belirtti.

 

Phoenix 'in ardından otonom taksilerin nereye taşınacağı konusunda net bir bilgi vermeyen Krafcik, Kaliforniya'da sürücüsüz taksi hizmeti vermenin hayali olduğunu vurguladı. Waymo'nun yakında otonom teslimat hizmetine de başlayabileceği kaydediliyor.

Otonom araç testelerini bir süredir herhangi bir sürücü/operatör olmadan gerçekleştiren Waymo, sürücüsüz taksi testlerini ise çok kısıtlı sayıda gönüllülerden oluşan müşterileri için yürütüyordu.

Şirketin son hamlesi, uzun zamandır kuşkuyla yaklaşılan sürücüsüz taksilerin artık gerçeğe dönüştüğünü gösteriyor.

Öte yandan, Uber, Apple, General Motors, Tesla, Baidu, Zoox (Amazon tarafından satın alındı),Aptiv, Argo (Ford ve Volkswagen'in kontrolünde) gibi şirketlerin de dahil olduğu otonom sürüş alanında rakiplerinin önüne geçen Waymo, son olarak 3 milyar dolarlık bir yatırım almıştı.

KAYNAK : REUTERS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR