Volkswagen Passat, elektrikli araç kurbanı olacak

Son dönemde yönünü SUV ve elektrikli araçlara çeviren üreticilerden Volkswagen'in (VW),2023'ten sonra Avrupa ve ABD pazarlarında Passat modelinin satışını durduracağı öne sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2020 15:54 GÜNCELLEME 29.11.2020 15:54 OTOMOBİL
Volkswagen Passat, elektrikli araç kurbanı olacak
Volkswagen Passat, elektrikli araç kurbanı olacak

Otomobil sektörünün elektrikli ve SUV modellere kayması her geçen gün sedan modeller için daha büyük bir tehdit haline geliyor.

Bu kapsamda, markalar satışları gittikçe azalan sedan modelleri birer birer ürün gamında çıkartıyor. Toyota Avensis ve Honda Accord, önceki yıllarda düşük satış rakamları nedeniyle Avrupa pazarından çekilirken, Ford'un Mondeo modelinin ise yeni neslinde crossover olarak yoluna devam edeceği belirtiliyor.

Son olarak, Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in Passat modelinin de, 2023'ten sonra Avrupa ve ABD pazarlarında satışına son verebileceği öne sürüldü.

Automotive News Europe'a konuşan şirket kaynakları, Passat'ın sedan versiyonunun söz konusu iki pazardan çekilebileceğini fakat station wagonun özellikle Almanya'da satışına devam edeceğini belirtti.

TÜRKİYE KARARINDAN VAZGEÇMİŞTİ

Alman marka Passat'ın Avrupa versiyonunu Almanya'daki Emden fabrikasında üretiyor. Bu fabrikanın elektrikli modellere ayrılacak olması, Volkswagen'i Passat için yeni bir fabrika arayışına itmişti.

Bu doğrultuda 2019'da Manisa'da bir şirket kuran Volkswagen, Passat ve platform kardeşi Skoda Superb'in üretimini 1.4 milyar euro yatırımla Türkiye'ye kaydırmayı planlamıştı.

Fakat, Alman marka geçtiğimiz haftalarda flaş bir karar ile Türkiye kararından vazgeçtiğini ve Passat ile Superb için Slovakya'daki fabrikasının kapasitesini artıracağını duyurdu.

Volkswagen'in bu kararında, pandemi döneminde Avrupa'daki düşen satışların etkili olduğu belirtildi.

ELEKTRİKLİ SEDAN ÜRETECEK

Volkswagen Emden fabrikasında Passat'tan boşalan yeri, elektrikli crossover ID4 ve elektrikli sedan Aero B ile doldurmayı planlıyor.

Alman firma, Passat'ın Kuzey Amerika versiyonunu ürettiği ABD'deki Tennessee fabrikasında da önümüzdeki yıllarda Aero B modelini üretmeyi hedefliyor.

Passat'ın sedan versiyonun Avrupa'da satışının durdurulacağı iddia edilirken, modelin kardeşi Skoda Superb'in akıbeti hakkında ise henüz bir bilgi paylaşılmadığını belirtelim.

 

 

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Eşitlik 3 yıl önce Şikayet Et
    Üzülecek çok türk vardır? Ha passat ha cady içine binince hepsi aynı. Almanya gezimde hiç göremediğim araç passatw
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar zadece çok masraflı araç yapıyor bize göre en iyi ithal japon
    Cevapla
  • MEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz özellikle bu wolksvagene ek güümrük vergisi koymalı ki Türkiyeyi cezalandırmaya çalışan almanlara hakettiklleri gibi davranmalıyız türkiyeyi iç pazarları gibi kullanmaların izin vermemeliyiz wolksvagenin satışına izin vermemeliyiz
    Cevapla
  • TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman malı almayın madem buraya kurmadılar defolup başka yere satsınlar
    Cevapla
  • Necip 3 yıl önce Şikayet Et
    passat iyi araba ağa , iyi akıo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR