Yeni Skoda Octavia 4, Türkiye fiyatını açıkladı!

Çek üretici Skoda'nın c-segment sedan modeli Octavia, dördüncü nesli ile Türkiye'de satışa sunuldu. Artan boyutları ile bir üst sınıfa göz kırpan yeni Octavia, hem iç hem de dış tasarımında yapılan değişiklikler ile dikkat çekiyor. Nesil değişimi ile birlikte iki farklı yarı hibrit motor ile satışa sunulan Octavia'da, dizel motor seçeneği ise tarih olmuş durumda.

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2020 09:21 GÜNCELLEME 28.12.2020 09:28 OTOMOBİL
Yeni Skoda Octavia 4, Türkiye fiyatını açıkladı!
Yeni Skoda Octavia 4, Türkiye fiyatını açıkladı!

Çek markanın yeni tasarım diliyle şekillenen en çok satan otomobil Octavia, nihayet Türkiye müşterisiyle buluştu. Octavia, önceki nesilden daha büyük ve daha fazla yaşam alanı sunarak sınıfındaki standartları yeniden belirliyor. Yeni Skoda Octavia, lansmana özel olarak 299.800 TL’den başlayan fiyatlarla showroomlardaki yerini aldı.

 

BOYUTLARI BİR ÜST SINIFA YAKLAŞTI

Bayilerde yerini alan yeni Octavia, dördüncü neslinde iç ve dış tasarımı ile öncüsünden ayrılırken, motor seçenekleri ile de dikkat çekiyor.

Dış tasarımı ile başlamak gerekirse, markanın amiral gemisi Superb'e daha çok benzeyen yeni Octavia'nın, önceki nesile göre 19 milimetre uzadığı ve 15 milimetre de genişlediği kaydedildi. 4 bin 689 milimetre uzunluğa ve bin 829 milimetre genişliğe sahip aracın, dingil mesafesi de 2 bin 686 milimetre olarak açıklanıyor. Aracın arka camı ile birlikte açılan bagaj kapağının altındaki hacmin ise 10 litre artarak 600 litreye ulaştığı belirtiliyor.

Bu ölçüler ile Octavia'nın bir üst sınıfa göz kırptığı söylenebilir. Skoda'yı bünyesinde bulunduran Volkswagen Grubu'nun d-segment modellerinin ölçülerine bakıldığında bu durum daha net anlaşılıyor. Örneğin, Octavia'nın bir üst segmentinde bulunan Volkswagen Passat'ın uzunluğu 4 bin 775 milimetre, genişliği bin 832 milimetre ve bagaj hacmi ise 586 litre olarak açıklanıyor.

Yeni Octavia'nın kabinindeki değişimler de dikkat çekiyor. Aracın platform kardeşi olan Volkswagen Grubu'nun diğer kompakt modellerinde karşımıza çıkan elektrik destekli vites düğmesine Octavia'da da yer verilirken, kabindeki bir diğer yeniliği ise artık iki kollu tasarıma kavuşan yeni direksiyon simidi oluşturuyor.

Ayrıca otomobilde versiyona göre 8,25 inç veya 10 inç boyutunda dokunmatik multimedya ekrana yer veriliyor.

İKİ FARKLI MOTOR İLE GELDİ

Yeni nesil Octavia'nın önceki neslinden belki de en önemli farkını motor seçenekleri oluşturuyor.

Kaputunun altında 1.0 litre ve 1.5 yarı hibrit güç seçenekleri bulunan Octavia'da artık dizel motor seçeneği sunulmuyor. Araçtaki 1.0 litrelik ünite 110 beygir güç ve 200 Nm tork üretirken, 1.5 litrelik ünite ise, 150 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor.

Verilen bilgiye göre, her güç seçeneğinde de yer alan elektrikli motor, kalkışlarda ve ivmelenmelerde benzinli motora 12 kW’ya kadar destek oluyor. Aracın yavaşlaması sırasında veya hareket halinde gaz pedalı bırakıldığında ise, 48V batarya şarj ediliyor.

'2021 HEDEFİ YÜZDE 12 PAZAR PAYI'

Yapılan tercih ile birlikte, yeni Octavia c-segment sedan sınıfında Toyota Corolla'nın ardından dizel motoru bırakan ikinci model oldu.

Bu durumun kendileri için bir dezavantaj yaratmayacağını açıklayan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, "Türkiye'de satılan otomobillerde benzinli motor payı artık dizelden daha fazla. Perakende satışlarında bu oran daha da artıyor. Filo tarafında ise dizellerin ağırlığının gitgide azalacağını öngörüyoruz" dedi.

BAGAJ HACMİNDEN AKS MESAFESİNE OCTAVIA BÜYÜDÜ

Önceki nesile göre 19 mm uzayan Octavia 4,689 mm uzunluğa ve 15 mm artışla 1,829 mm genişliğe sahip oldu. Her zaman olduğu gibi sınıfının standartlarını aşan geniş bir iç hacim sunan otomobil, 2,686 mm dingil mesafesiyle öne çıkıyor. Octavia sedanın zaten büyük olan bagaj kapasitesi önceki nesle göre 10 litre daha artırılarak 600 litreye ulaştı.

Otomobilin, tamamen yenilenen çok kademeli kabin konseptinde yüksek konfor, kalite ve teknoloji ön plana çıkıyor. Sürücü ve yolcular için en rahat yaşam alanını sunmak adına geliştirilen kabin, aynı zamanda şık tarzıyla da dikkat çekiyor.

Yeni otomobilde yer alan iki kollu direksiyon simidi, çok yönlü özelliğiyle 14 farklı fonksiyonun elleri direksiyondan ayırmadan yönetilmesini sağlıyor. Orta konsol, kapı kolları ve ön konsol da yeniden tasarlandı. 4. nesil Octavia'da yeni kabin tasarımıyla birlikte versiyona göre alınan 8,25 veya 10 inç dokunmatik ekran da öne çıkıyor.

Yeni Octavia'yı Türkiye'ye getirmek için, Türkiye'ye uygun motor seçeneklerinin üretilmesini beklediklerini ve bunun pandemi nedeniyle geciktiğini kaydeden Başar, "2020'de 1000 adet Octavia gelecek. 2021'de ise 20 bin adetlik satış ve yüzde 12 pazar payı hedefliyoruz. Gelecek yıl marka olarak da 40 bin adetlik satış ve yüzde 7 pazar payı hedefliyoruz. Skoda'nın Türkiye'de 2020'yi yüzde 4'lük pazar payı ile kapatacağını öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başar, Octavia'nın Combi, Scout ve RS versiyonlarının da 2021 yılı içinde satışa sunulacağının bilgisini paylaştı.

Son olarak, yeni Octavia'nın lansmana özel olarak 299 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla bayilerde yerini aldığı belirtelim.

YENİ SKODA OCTAVIA HANGİ MOTORLAR İLE GELECEK?

Mild hybrid kervanına Skoda’nın da katıldığı görülüyor. Yeni Octavia’da 1.0 TSI e-TEC ve 1.5 TSI e-TEC motorlar yer alacak. Yeni Octavia Elite ve Premium paketleriyle Türkiye’de satılacak.

Aralık ayına özel fiyatlarla 299.800 TL'ye satılan yeni Octavia 1.0 TSI e-TEC Elite modelinin normal fiyatı ise 319.900 TL. Aynı donanım paketinin 1.5 TSI e-TEC versiyonu ise normalde 344.900 TL iken gelen indirim ile 324.800 TL'den satılacak.

Premium donanımda ise 1.0 TSI e-TEC motor, 314.900 TL’den satılacak. Tüm donanımların eklendiği ve 1.5 TSI e-TEC motorlar gelen Octavia’nın satış fiyatı ise 339.800 TL olacak. Model 1.6 litrelik dizel makine ile gelmeyecek.

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • adam 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ya alanın aklı yok demektir al daireyi bak keyfine
    Cevapla
  • Ders'e ders 3 yıl önce Şikayet Et
    Galericiler e dokunuyor ağlayacaklar satamıyorlar
    Cevapla
  • Ders 3 yıl önce Şikayet Et
    Araç ile daireyi kıyaslayan adam, sen evden hiç çıkma ;)
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Araba iyi fiyat yüksek
    Cevapla
  • BAHADIR. 3 yıl önce Şikayet Et
    Aracın çıplak fiyatı 165 binalara. Ğerisi Nereye bilin bakalım. Hani biri Edep yahu DİYOR ya..
    Cevapla
  • ekrem yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    parası olan alsın kardeş.zorla satmıyorlar.
    Cevapla
  • Bir Kayseri'li 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir daire aldım 300.000'e kiraya verdim 1300 e , ne diye sana para vereyim skoda zam yap kuyruğa yaz beni
    Cevapla
  • faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    1 ay sonra 20 bin fazla ederse?
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Mantıksız bir yatırım 20 yılda kendini amorti ediyor
    Cevapla
  • İlker 3 yıl önce Şikayet Et
    Hondanin uzerine araç tanımam Honda hayat onda
    Cevapla
  • Admin 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin kide tam kıyaslama olmuş :) eğer japon diyeceksek tabiki mazda
    Cevapla
  • Anıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Honda ile Scoda karşılaştırılacak arabalar değil. Scoda Ovtovia Passat ayarında Honda’yı Toyota’yla falan karşılaştır aslanım.
    Cevapla
  • İhsan 3 yıl önce Şikayet Et
    11yil Skoda Fabia kullandım.hic masraf çıkarmadı diyebilirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR