İster ticari ister binek...Fiyatı el yakıyor

Otomobil sayfamızın bu haftaki konuğu yeni tasarım dili ve donanımlarıyla ticarinin bir adım önüne geçen yeni Volkswagen Caddy oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2021 15:39 GÜNCELLEME 23.02.2021 16:24 OTOMOBİL
İster ticari ister binek...Fiyatı el yakıyor
İster ticari ister binek...Fiyatı el yakıyor

Serkan Saraç/Haber7

MQB ( otomobil) platformunda üretilen ilk ticari araç olan Caddy bu haftaki test konuğumuz oldu. Yeni özellikleriyle kullanıcıya İsviçre çakısı kadar faydalı olmuş. İster ticari olarak kullan ( kıyabilirsen) ister aile aracı. Birçok karakteri bünyesinde barındıran Caddy, yeni tasarım dili ve donanımlarıyla ticarinin bir adım önüne geçmiş.

TASARIM

Bir önceki neslinde daha yuvarlak hatlara sahip olan Caddy, dış tasarımda daha köşeli yapılara kavuşmuş ve bu yapısıyla daha heybetli bir hal almış.

Caddy’nin dış tasarımındaki dikkat çeken donanımları;

2 krom şeritli ön ızgara, Led aydınlatmalar, geleceği ifade eden hibrit tasarımlara işaret donanımlar, 5 bölmeli alaşımlı jantlar, tavan rayları, katlanabilir aynalar, arka vakumlu bagaj kapağı, elektrikli sürgülü kapılar, bagaj üstü aydınlatma ışıkları, led stop lambaları, ısıtmalı ön cam yıkama fıskiyeleri ve, anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği.

İç tasarım da dış tasarıma nazire yaparcasına yenilenmiş. Araca oturur oturmaz sizi alcantara koltuklar karşılıyor ve bu konfor bizi oldukça memnun etti. Yeni nesil VW direksiyon simidi, 8 inç yeni nesil bilgi eğlence ekranı, 10.25” dijital gösterge paneli ( hayalet göstergeler) içeriye oturur oturmaz keyif veriyor ve o andan itibaren aracın hafif ticari olduğunu unutuyorsunuz.

Hafif ticari olduğunu unutmanızı sağlayacak unsurlar bununla da sınırlı kalmıyor. Neler var neler… Panoramik cam tavan, bel destek ayarlı koltuklar, orta kol dayama kolçağı, ön ve arka da usb girişleri, anahtarsız çalıştırma özelliği, otomatik kararan iç dikiz aynası, karartılmış arka camlar, kör nokta algılama sistemi, geri görüş kamerası, park asistanı, elektrikli park freni…

MOTOR ÖZELLİKLERİ

Yeni Caddy’de 4 silindirli motor sunuluyor. 2.0 litrelik TDI motor, 122hp gücünde 320 nm tork gücüyle üniteyi tamamlıyor. Yeni Caddy DSG 7 ileri otomatik şanzıman seçeneğine sahip. Çift kavrama özelliğiyle yine çok hızlı ve sarsıntısız geçişler sağlayan şanzıman artık tamamen ıslak kavramalı ve kuru kavramanın getirdiği arızlardan oldukça uzak ve yakıt tüketimine ciddi katkılar sağlıyor. Bu arada arka süspansiyon sistemi de tamamen yenilenmiş. Aslında bu sistem en büyük değişikliklerden biri olmuş. Arka tarafa helezon yaylar entegre edilmiş bu sayede konfor ve yol tutuşu arttırılmış. Bu arada tekerlek yuvaları arasında ki mesafe genişletildiğinden model daha konforlu bir aks yapısına da kavuşmuş..

ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ

+ Tasarım bir önceki nesle göre muhteşem görünüyor.

+ Led aydınlatmalar çok başarılı.

+ Hem pratik hem de güvenlik teknoloji ağı çok geniş.( Video da tüm detaylar mevcut)

+ Helezon yayların entegre edilmesi arka taraftaki konforu çıkarılabilecek en yüksek seviyeye çıkartmış.

+Alcantara koltuk yapısını ilk gördüğümde çok şaşırdım. Volkswagen’in binek modellerinde bulunuyor. O kadar konforlu ki, modeli aile aracı olarak kullanacaklar fazlasıyla memnun kalacaklar.

+ Hayalet göstergeler ve bilgi eğlence ekranının kullanımı hem çok pratik hem de çok keyifli.

+ Otomatik yanan uzun farları var şaka gibi…

+ Bagaj kapağı üstündeki aydınlatma çok başarılı olmuş.

+ Vakumlu kapanan bagaj kapağı aracın naifliğini ortaya çıkarmış.

+ Elektrik destekli açılan sürgülü kapıların kullanımı artık daha kolay olmuş.

+ Koltuk ısıtmaları hafif ticarinin üstünde olduğu gibi devreye girme oranı da oldukça hızlı.

+ YOL tutuşu yenilenen süspansiyonlarla birlikte daha iyi hal almış. Viraj girişlerdeki ve kafadan yön vermelerdeki kabiliyeti oldukça başarılı. ( Videomuzun perfornans köşesinde izleyebilirsiniz.)

+ Malzeme işçiliği ve kalitesi asla bir hafif ticari olduğunu yansıtmıyor.

- En büyük eksisi belki arka tarafta açılacak bir CAM olmayışı olabilir.

- Yalıtım konusunda sıkıntılar var. Yüksek hızlarda hem tekerlek yuvarlanma sesi hem cam üstlerinden hem de aynalardan ses alıyor.

FİYATLAR

 2021 Volkswagen Caddy 2.0 TDI Impression 224.900 TL

 2021 Volkswagen Caddy 2.0 TDI Impression DSG 241.900 TL

 2021 Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life 241.900 TL

 2021 Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life DSG 258.900 TL



TEST ARACI

 2021 Volkswagen Caddy 2.0 TDI Style DSG 279.900 TL

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Erciyes 3 yıl önce Şikayet Et
    Tasarım çok kötü
    Cevapla
  • Fiko 3 yıl önce Şikayet Et
    Beş para etmez berbat tasarım parasının arabası değil
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bunlar böyle altınlamı kaplıyorlar bunları korkunç fiyatlar bu ülkede bu fiyat lar çok çok aşırı
    Cevapla
  • Melik Arduç 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir farkı yok 300 bin km rede motor yedi 28 bine motor yapıldı kapılarda ses yapıyor üst kapağı çok sorun yapıyor sürekli beyin problem yapıyor aracım 2012 model hiç memnun kalmadım yakıt fena değil servislerde çok pahalı parçaları pahalı
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç begenmedim sınıfına göre yuksek vergisi var opel combo en guzelı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR