Yerli otomobil TOGG, Avrupa'da şirket kuruyor

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), kullanıcı odaklı yaklaşımla oluşturup, dünyada tescil ettirdiği use-case mobility değer zincirini Avrupa’ya taşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2021 12:28 GÜNCELLEME 09.05.2021 12:28 OTOMOBİL
Yerli otomobil TOGG, Avrupa'da şirket kuruyor
Yerli otomobil TOGG, Avrupa'da şirket kuruyor

Küresel mobilite dünyasının yeni liginde Türkiye’yi temsil eden Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), kullanıcı odaklı yaklaşımla oluşturup, dünyada tescil ettirdiği use-case mobility değer zincirini Avrupa’ya taşıyor.

Yerli lityum pili Türkiye'nin Otomobili TOGG’a yetişecek

TOGG'dan son dakika açıklaması: Gerçeği yansıtmıyor

TOGG'dan yapılan açıklamaya göre, "Bir otomobilden fazlası" mottosuyla kendi mobilite ekosistemini kuran TOGG, küresel rekabetteki yerini Avrupa’daki faaliyetleriyle güçlendiriyor.

TOGG, Almanya’nın 12 inovasyon merkezinden biri olan Stuttgart’taki de:hub’da tamamına sahip olduğu, TOGG Europe GmbH adıyla şirket kurmak için başvurusunu yaptı. TOGG’un Avrupa’ya açılan ilk kapısı olacak TOGG Europe GmbH’ın en temel faaliyetlerinden biri de kullanıcı araştırmaları olacak.

Yerli otomobil TOGG'a dünyanın en prestijli tasarım ödülü

Stuttgart’taki merkez TOGG’un dünyada ticari marka olarak tescillediği kullanıcı odaklı, akıllı, empatik, bağlantılı, otonom, paylaşımlı ve elektrikli mobilite kavramlarını temsil eden use-case mobility kavramının uygulama alanlarından biri olacak.

Yeni trendlerin ortaya çıkardığı, kullanıcı ihtiyaç ve beklentilere uygun mobilite çözümleri geliştirilecek olan merkezde bu alandaki ortaklıkların ve yeni iş modellerinin geliştirilmesi yönünde de faaliyetlerde bulunulacak. TOGG Europe, aynı zamanda nesnelerin interneti, büyük veri, dijital işgücü ve yapay zekâ konularındaki çalışmalar için de önemli bir üs olacak.

TOGG’un şirket için seçtiği Stuttgart bölgesi, yenilikçi ruhu ile Almanya'nın en önemli iş ve ekonomi merkezi konumunda.

Almanya’nın 12 inovasyon merkezinden biri olan Stuttgart’taki de:hub, akıllı ürünler, mobilite ve endüstri 4.0'ı çevreleyen yenilikçi çözümler oluşturan Stuttgart’ın dijital ekosistemine dahil olma imkanı sağlıyor.

“Geleceğin endüstrileri” konusuna odaklanan Stuttgart’taki inovasyon merkezinde uluslararası, ulusal ve bölgesel 40’ın üzerinde şirket ve startup faaliyet gösteriyor.

Almanya’daki 12 inovasyon merkezinin çatısı olan de:hub ekosistemine, kurulduğu 2017 yılından bu yana 2 bin 500’ü aşkın startup, 2 bini aşkın küçük ve orta ölçekli işletme, 100’ü aşkın araştırma enstitüsü ve 350’yi aşkın uluslararası şirket dahil oldu.

Türkiye’nin küresel rekabette akıllı teknolojiler üreten markası olma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdüren TOGG, üretime başlayacağı 2022 yılı itibarıyla Avrupa’nın klasik olmayan doğuştan elektrikli ilk SUV üreticisi olacak. TOGG, 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model üretecek.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    30 dakıka batarya şarj olsun diye çok uzun sure. 400-500 km lerde cok kısa menzıl. ama bize yansımayan bir teknoloji geliştirdilerse ve bu teknoloji ile 1-2 dakıkada pili şarj edebiliyorsak birşey diyemem. ama gördüğüm kadarı ile boyle bırsey de yok
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    şarj süresi çok uzun olduğu ve menzil çok kısa olduğu için Elektrikli satışlar dünyada azalmaya başlıyor. tecrübe ediyor insanlar ve görüyorlar ki uğraşılacak gibi değil ve benzinliye ve hibrite geçiyorlar. elektrikli araçlarda ki bu sorunlar çözülmeden elektrikli araca yatırım yapmak bence intihar gibi bir şey. canım hidrojen enerjisi dururken ve bizim profesörlerimizden de 1 dakika gibi kısa sürede hidrojen yakıt hücresini doldurabilen teknoloji geliştirmişken neden hala ısrarla elektrikli araç üretme derdindeyiz. bahsettiğim sorunları tecrübe eden kullanıcılar almayacak bu otomobilleri.
    Cevapla
  • İğneci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle nazar değecek banttan çıksın öyle görelim her gün Altay tankının haberleri oluyorlardu
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet biz şimdiden taksitle alalım artık nasip torunlar borcu bitirir inşallah... Eskiden dedeler babalar miras bırakıyordu, şimdi bizde borç bırakacaz, insanın ömrü bir arabaya veya eve yetmiyor, nasıl haram yemesin bu millet...
    Cevapla
  • Tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar saçma art niyetli bir yorum olmaz ya alma o zaman aptal herif sanki bedavaya verecekler
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir araba derken her evde bir araba Ev derken herkesin iyi kötü bir evi var Niyetin kötü olunca haram yersin hemde teşvik edersin senin gibi
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle icraatler görmek isteriz, boş siyasi tartışmalar değil!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR