Mercedes-Benz fosil yakıtı geride bırakacağı tarihi açıkladı

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, elektrikli otomobil üretimi için dev yatırım planını açıkladı. Ayrıca tüm tesislerinde fosil yakıtı geride bırakarak elektrikli otomobil üretimine geçileceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2021 14:13 GÜNCELLEME 23.07.2021 14:13 OTOMOBİL
Mercedes-Benz fosil yakıtı geride bırakacağı tarihi açıkladı
Mercedes-Benz fosil yakıtı geride bırakacağı tarihi açıkladı

Alman otomobil devi Mercedes-Daimler 2022-2030 yılları arasında elektrikli otomobil araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarına 40 milyar euro yatırım yapacağını duyurdu. Belirtilen sürenin sonunda üretici, elektrikli otomobil endüstrisine tam geçiş yapacak.

Alman devi Mercedes'in son bombası! 30 yıl sonra bir ilkAlman devi Mercedes'in son bombası! 30 yıl sonra bir ilk

Mercedes-Benz Türk, 6 aylık satış rakamlarını paylaştıMercedes-Benz Türk, 6 aylık satış rakamlarını paylaştı

Şirket yönetiminin perşembe günü yaptığı açıklamada, iş birliği yapılan diğer firmalarla birlikte bu kapsamda 8 farklı batarya üretim tesisi kurulacağı ve 2025 yılı itibarıyla Mercedes üretimi tüm araçların yüzde 100 elektrikli ya da hibrit olacağı açıklandı.

2035 YILINA KADAR FOSİL YAKITLI ARAÇLAR YASAKLANACAK

Mercedes İcra Kurulu Başkanı (CEO) Ola Kallenius, yüzde 100 elektrikli araç üretimine ne zaman geçileceğine yönelik tartışmaların yersiz olduğunu ifade ederek “Asıl mesele, elektrikli araçların üretimiyle ilgili süreçtir. Şu anda bu süreci hızlandırmaya odaklanmış durumdayız" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, geçtiğimiz haftalarda kıta sınırları içerisinde 2035 yılına kadar dizel ve benzinli araçların kullanımını yasaklayacağını açıklamıştı. Mercedes-Daimler'in duyurusunun da bu açıklamanın üzerine gelmesi dikkat çekti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR