Türkiye'nin en ucuz arabası 61 bin TL'ye bayilerde! Citroen AMİ Özellikleri ve tasarımı

Türkiye'nin en ucuz arabası Citroen AMİ ülkemizde satışa sunulmaya başladı. Başta fiyatı ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran araç için MTV ve ehliyet zorunluluğu bulunmuyor. İşte tamamen elektrikli formu ile ilgi görmesi beklenen aracın fiyatı ve merak edilen diğer detayları...

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2021 16:46 GÜNCELLEME 01.10.2021 16:47 OTOMOBİL
Türkiye'nin en ucuz arabası 61 bin TL'ye bayilerde! Citroen AMİ Özellikleri ve tasarımı
Türkiye'nin en ucuz arabası 61 bin TL'ye bayilerde! Citroen AMİ Özellikleri ve tasarımı

Türkiye'nin en ucuz arabası Citroen AMİ, showroomlar da yerini aldı. Ülkemizde hızla artan araç fiyatlarına kıyasla herkesin araç sahibi olmasını kolaylaştıracak araç, uygun fiyatı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Pandemi dönemini fırsata çevirecek gibi görülen araç herkesi kalabalık toplu taşıma araçlarından kurtaracak gibi görünüyor. Ehliyet gerektirmeden kullanılabilen ve MTV'si bulunmayan tamamen araç elektrikli scooter olarak geçiyor. Yani aracı kullanmak için yaş ve ehliyet zorunluluğu bulunmuyor ve 6 bin euro fiyat etiketi ile atışa sunuluyor.

Türkiye'nin En Ucuz Arabası Citroen AMİ Kaç TL Olacak?

Türkiye'nin en ucuz arabası olarak piyasaya girecek olan Citroen AMİ, 6 bin euro fiyat etiketi ile satışa sunulması bekleniyor. Aracın araç, elektrikli scooter olarak geçtiği için satış bedeline vergi eklenmiyor. Bu durum göz önüne alındığında AMİ'nin ülkemizde 61 bin TL fiyat bandında satılması ön görülüyor.

Ehliyet ve Yaş Zorunluluğu Yok

Elektrikli scooter olarak geçen Citroen AMİ için ehliyet ve 18 yaş sınırı bulunmuyor. 16 yaş ve üzeri herkes kolaylıkla kullanabiliyor. Lakin yine de 7 saatlik Citroen AMİ kullanma eğitimi belgesi ile almak zorunlu tutuluyor.

Ayrıca arac için ödenmesi gereken bir MTV bulunmuyor.

Citroen AMİ'nin En Dikkat Çeken Özellikleri!

Türkiye'nin en ucuz aracı olarak piyasa sürülen Citroen AMİ'yi ev şarj etmek istediğiniz bataryası 3,5 saat içerisinde tamamen doluyor. Dolu batarya ile maksimum 70 km mesafe kat edebilen AMİ, yine maksimum 50 km hıza ulaşabiliyor. 

Şehir içi kullanım için tasarlanmış araç panaromik cam tavanı ve iyi konumlandırılmış iç mekanı ile geniş ferah ve aydınlık bir iç mekan sunuyor. Bunlara ek olarak herhangi bir içten yanmalı motoru bulunmayan araç için yeterince bagaj alanı sunulurken, küçük eşya gözleri konusunda oldukça cömert davranıyor. 

Multimedya Ekranı Yok

Fransız otomotiv devi maliyetleri sıfıra indirmek adına Citroen AMİ'nin içerisinde birçok teknoloji ürünü kullanmamış. Araç içerisinde bir multimedya ekranı veya teyp bulunmuyor. Bunun yerine telefon tutacağı yerleştiren firma, kullanıcıların bu tarz ihtiyaçlarını telefon ve bağlantılar üzerinden karşılamasını hedefliyor. 

Ayrıca araçta ek olarak detaylı bir gösterge paneli de bulunmuyor. Panel üzerinden hız göstergesi ve bazı araç bilgilerinin dışında herhangi bir bilgi yer almıyor.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Türkiye için tasarlanmış bir araç değil ki neden bu utanç bize yetsin ne kadar saçma bir düşünce işleri güçleri ülkeyi kötülemek
    Cevapla
  • Toro 2 yıl önce Şikayet Et
    Hız ve menzil bakımından büyükşehirlerde paket servis taşımacılığı için cömertlik yapan firmaların aldığı bir araç olmaktan öteye geçemez.. menzilden ziyade hızdan kaybediyor çünkü..
    Cevapla
  • Arke 2 yıl önce Şikayet Et
    Küçük şehirler kısmen iş görebilir ama trafiği yoğun şehirlerde görmez tutulmaz km az 70 km dolum sıkıntısı vesayre o başka konu
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    61bin TL bu utanç bize yeter.
    Cevapla
  • Fakirullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Özcan bak git
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    O parayı bulamıyanlar da var . Asıl bu tavrın dan dolayı utan
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi adına utan
    Cevapla
  • canacan 2 yıl önce Şikayet Et
    anca buna gücümüz yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR