Yeni Skoda Karoq görücüye çıktı

İlk kez 2018 yılında Türkiye’ye giriş yapan SUV model Skoda Karoq, resmi tanıtımla rekabete hazır olduğunu gösterdi. Kasım ayının ortalarında çizim olarak yeni ortaya çıkan makyajlı Skoda Karoq 2022, dört yıl sonra yeni görüntüsüne kavuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2021 10:25 GÜNCELLEME 01.12.2021 10:25 OTOMOBİL
Yeni Skoda Karoq görücüye çıktı
Yeni Skoda Karoq görücüye çıktı

Skoda SUV tasarım diliyle makyajlanan yeni Karoq, Çek markasının diğer modellerinde olduğu gibi geniş ve altıgen bir ön ızgara kullanıyor. Yeniden şekillendirilen gövde rengindeki ön tamponda yer verilen geniş alt hava girişi kristal örgü efektli bir tasarıma sahip.

Arka stop grubu ile birlikte daha ince bir forma kavuşan dörde bölünmüş tam LED Matrix ön farlar ise; yenilenen ön panjur ve tamponla birlikte Karoq’nun daha sağlam görünmesine katkıda bulunuyor.

Yeni Karoq’un arka kısmına bakıldığında ise göze ilk çarpanlardan birisi aracın uzun görünmesini sağlayan gövde rengindeki spoyler oluyor. Yakıt tüketimine etkisi olan spoyler sayesinde 0,30 cd’ye düşürülen sürtünmesi aracın aerodinamik yapısını güçlendiriyor. Makyaj işlemlerine dahil olan ince ve keskin tasarımlı C şeklindeki arka lambalarda da artık standart olarak tamamen LED teknolojisi kullanılıyor.

Yandan bakıldığında ise arka LED farlarla birleşen keskin çizgiler ve yumuşatılmış köşeleri olan tavan çıtaları; siyah plastiğin bolca kullanıldığı alt kısımlarla Skoda Karoq modelinin güçlü SUV yapısını öne çıkarıyor.

İlk kez görücüye çıkan Phoenix Orange ve Graphite Grey iki metalik boya kullanılan makyajlı Skoda Karoq 2022 için dokuz farklı gövde rengi seçeneği bulunuyor.

Aerodinamik açıdan geliştirilen Scutus isimli 17 ve 19 inç jantlar Style donanım seviyesi standart olarak sunulurken; 18 inçlik Miran ve Sagitarius Aero jantlar isteğe bağlı olarak tercih edilebiliyor.

Yeni Skoda Karoq, Active, Ambition ve Style donanım ve Sportline versiyonu ile yollara çıkacak. Ancak, 190 beygir güç üretebilen 2.0 TSi ve 4×4 ile donatılan Sportline versiyonun satışa çıkacağı netlik kazanmadı.

Doğa dostu opsiyonel Eco paketi, vegan ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış koltuk döşemelerine sahip. Bununla birlikte LED ambiyans ışıklandırmaları ve araç içerisindeki yeni dekoratif detaylar görselliği daha ileriye taşıyor.

Yeni dekoratif kaplamalara ve döşemelere ek olarak, yolcu konforu artırılan Skoda Karoq’ta artık sürücü koltuğunun yanı sıra ön yolcu koltuğu da elektrikli olarak ayarlanabiliyor.

Arka koltuklar normal konumdayken 521 litre bagaj hacmi sunan Karoq, koltuklar katlandığında 1,630 litre hacme sahip oluyor.

10.25 inç’lik Sanal Kokpit ile tercih edilebilen Karoq’da merkezi dokunmatik ekran, araç içi yolcuların otomobilde sunulan tüm sistemlere ulaşılabilmesini sağlıyor.

Bilgi-eğlence sistemi; Skoda Connect, Android Auto veya Apple Car Play gibi uygulamalarla eşleştirilebiliyor. Hava durumu, navigasyon ve takvim içeren özelliklerin kullanılmasının yanı sıra kablosuz şarjı da içeren SmartLink bağlantı sistemi yeni Karoq’ta yer alıyor.

Dokuz adet hava yastığı ile korunan Karoq; park asistanı, römork manevra asistanı, proaktif yolcu koruma sistemi, 360 derece kamera ve seviye 2 otonom sürüş imkanı sunan Travel Assist gibi çeşitli yardım sistemleri sayesinde artırılmış güvenlik ve geliştirilmiş konfor sunuyor.

150 beygir güç üreten 1.5 TSi motor ve 7 ileri DSG otomatik şanzıman ile eşleştirilen makyajlı Skoda Karoq, Türkiye’de 2022 yılının ikinci çeyreğinde satışa çıkacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR