Toyota ABD'de yeni fabrika açacak!

Küresel çip krizi ile mücadele eden firmalardan Toyota, Japonya'daki 4 tesisindeki üretimi durduracağını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2021 13:56 GÜNCELLEME 12.12.2021 14:10 OTOMOBİL
Toyota ABD'de yeni fabrika açacak!
Toyota ABD'de yeni fabrika açacak!

Japon otomotiv üreticisi Toyota, bir yandan çip krizi ile mücadele ederken, diğer bir yandan da yeni yatırımlara hazırlanıyor.

Yapılan açıklamaya göre, şirket lityum-iyon bataryalarının tedarik zincirini genişletmek için ABD'de otomobil batarya tesisi kuracak.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde kuracağı otomobil batarya tesisine 1.29 milyar dolarlık yatırım yapacak Toyota, tesisin 2025'te hizmete girmesini hedefliyor.

Her biri yıllık 200 bin lityum-iyon bataryası imal edebilecek 4 üretim bandına sahip olacak tesisin daha sonra bant sayısını 6'ya çıkaracağı da verilen bilgiler arasında.

4 TESİSTE ÜRETİMİ DURDURACAK

Öte yandan, Japon üretici bu ay Japonya'daki 4 tesisindeki üretimi durduracağını bildirdi.

Bu kararın arkasında ise, Kovid-19 vakalarının artış eğilimini sürdürdüğü Güneydoğu Asya ülkelerindeki yedek parça fabrikalarının işletilememesinin olduğu kaydedildi.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Japon firma, parça tedarik sıkıntısı nedeniyle Tahara ve Miyata fabrikaları dahil ülke içi 4 tesisinde üretim bantlarını geçici olarak durduracak.

3 ila 7 gün arasında değişen durdurmalar sonrası 9 bin araç imalatının gecikeceği bildirildi. Üretimi etkilenecek modeller arasında ise Land Cruiser ve Lexus NX'in yer aldığı bildirildi.

YORUMLAR 5
  • 1907 2 yıl önce Şikayet Et
    Araba almayın kardeşim sabredin.... bu fiatlar elbet düşecek .. yoka 10 yıllık arabaya 250 binmi verecem çok beklersiniz....
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    yazık. bayiler vatandaşa araç yok deyip sıfır araçları el altından 2.el fiyatına sattılar. bunu merkez de biliyor. koskoca toyota bu süreçte marka değerini sıfırladı.
    Cevapla
  • Mehmet Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence ayrıcalıklıydı yanılmışız deger olarak fazla abartmışız
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan kriz var deyip amaçları dünyaya diz çöktürmek
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Mecburiyetten oyle dicek tabi stokladılar bayileri haberini aldılar. Kurtarmak için bahanenin arkasina saklanıyorlar. İtibar sıfır olcak stok yapan bayi ve markalarin. Toyota'ya bu yapılırmı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR