Toyota'nın uygun fiyatlı aracı satışa sunuldu! Toyota C+pod özellikleri ve fiyatı

Toyota elektrikli kompakt modeli C+pod’u satışa sundu. Uygun fiyatı ile dikkatleri üzerinde toplamayı başaran araç, özellikle şehir için kullanımlarda öncelikli tercih olacak gibi görünüyor. İşte Citroen AMİ ile rakip olan Toyota C+pod’un fiyatı ve özellikleri...

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2022 09:26 GÜNCELLEME 11.01.2022 09:27 OTOMOBİL
Toyota'nın uygun fiyatlı aracı satışa sunuldu! Toyota C+pod özellikleri ve fiyatı
Toyota'nın uygun fiyatlı aracı satışa sunuldu! Toyota C+pod özellikleri ve fiyatı

Toyota C+pod’u satışa sundu. Şehir için kullanım için geliştirilen ve uygun fiyatı ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran araç, önümüzdeki süreçte yaygın bir şekilde trafikte kullanılacak gibi görünüyor. 2019 Tokyo Motor Show da tartılan araç artık satışa sunuldu. İlk olarak kurumsal müşterilerin ve belediyelerin kullanımına sunulan araç bu yıl bireysel müşterilere de satılmaya başladı. Tamamen elektrikli bir platforma sahip araç Citroen'in yeni satışa sunduğu AMİ modeline rakip olarak karşımıza çıkıyor.

Toyota C+pod

Aşırı Yükselen Araç Fiyatlarına Alternatif Olacak!

Son yıllarda dünya genelinde yaşanan pandemi tüm otomotiv sektörünü derinden etkiledi. Kısıtlamalar neticesinde üretim bandında yaşanan aksamalar ne yazık ki araç tedariğini güçleştirdi. Bu da piyasada yaşanan araç kıtlığı ile birlikte fiyatların yükselmesine neden oldu.

C+pod

Yine Covid-19 kısıtlamaları nedeni ile yaşanan çip krizi, otomotiv sektöründe üretimi aynı derecede sekteye uğrattı.

Ülkemizde ise yukarıdaki etkilere eklenen kur yükselişi araç fiyatlarının daha da yükselmesine neden oldu. Bu nedenden ötürü uygun fiyat seçenekleri satışa sunulacak bu araçları birçok kişi tarafından tercih edilmesi bekleniyor.

Toyota C+pod tasarımı

Toyota Şehir İçi Kullanımı Hedefliyor! 

Toyota'nın kompakt elektrikli aracı C+pod mobilite tasarımı ile şehir içi kullanıma uygun olarak tasarlandı. Araç 2.490 mm uzunluğa, 1.290 mm genişliğe ve 1.550 mm yüksekliğe sahip. Aracın dönüş çapı ise 3.9 metre.

İki kapılı bir tasarım ile satışa sunulan araçta LED farlar ve stoplara sahip ve araç toplamda 690 kilogram olarak karşımıza çıkıyor.

Elektrikli araç

Teknik Özellikleri Neler?

Tamamen elektrikli bir motorla gelen C+pod 2,3 beygir yani 9,2 kilovat güç ve 56 Nm tork sunabiliyor. Azami hızı 60 km/s olan araç kullanıcısına tek şartl ile 150 km'ye kadar menzil sağlıyor. 9.06 kWs’lık lityum iyon bataryaya sahip araç 5 saat içerisinde tamamen şarj olabiliyor. Ayrıca aracının önünde yer alan giriş sayesinde 10 saate kadar güç kaynağı olarak kullanılabiliyor.

Kompakt araç

Toyota C+pod Fiyatı Ne Kadar?

Japonya da satıla sunulan çevre dostu kompakt aracın yaklaşık 16 bin dolardan satışa sunulacağı açıklandı. 

Uygun fiyatlı araç