İkinci el otomobil satışında yeni düzenleme yolda!

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el otomobil satışına yönelik hazırladığı taslak, ödeme araçlarından yetki belgesi alımlarına kadar pek çok konuda değişiklik içeriyor. Peki yeni düzenleme piyasaya ne getirecek?

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2022 15:58 GÜNCELLEME 16.01.2022 15:59 OTOMOBİL
İkinci el otomobil satışında yeni düzenleme yolda!
İkinci el otomobil satışında yeni düzenleme yolda!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el oto satışlarını yeniden düzenliyor. Bu kapsamda hazırlanan yönetmelik taslağı görüşe açıldı.

Taslakta, taşıt ve paranın eş zamanlı el değiştirmesini sağlayan elektronik sistemin kapsamı genişletiliyor.

Bu yönetmeliğin kayıt dışılığın önüne geçeceğini belirten MASFED Başkanı Aydın Erkoç, tüketici mağduriyetlerinin hepsinin ortadan kalkacağını söyledi.

Mevcut uygulamada, elektronik sistemde yalnızca nakit ödeme yapılabilirken, yeni düzenlemeyle sistem, havale ve EFT yöntemlerini de kabul edecek. Bankalar, alış ve satış işlemlerini garanti edebilecek.   

Erkoç, "Alıcı kişi parasını bankaya bloke yapıyor. Banka bundan çok cüzi bir masraf alıyor. Bloke olan para, satış aldığında aracı satanın hesabına geçmiş oluyor. İki taraf da mağdur olmuyor. Burada aracı kurum olarak bankalar garantörlük yapıyor." dedi.

Düzenleme kapsamında konkordato başvurusu yapan işletmeler de yetki belgesi başvurusunda bulunabilecek.

Düzenlemeyle, yetki belgesi için istenen lise mezuniyeti şartı da ilköğretime indirilecek.

KAYNAK : TRT Haber
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • sss 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ve sadece yetki belgesi alıp galeri açanlar yapsın. Banka üzerinden alım satımlarda galericinin hesabına geçen paradan direk kdv kesilsin.. 3 kere alım satım hakkıda olmasın. Git galeriye sat ve galeriden al.. Bu işi yapmaya yetkisi olmayanlar için fabrikalar var sg çalış. yattığı yerde para almaya alışmış amipler artık bu işi yapamasın.. Aynısı emlakçılıkta da geçerli.. bi evi kiraya veriyor 2000 tl kira varsa 2000 de kendi alıyor. Ne yaptın oğlum bu memlekete ne faydan olduda 1 evden 2000 alıyorsun.. ya da satıştan 15 20 bin alıyorsun.. Hayırdır.. Devlet bu amiplere dur desin artık.. Madem birine gidecek devletin kasasına gitsin bu miktarlar. Bu amipler de üretime katılsın.
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Banka varsa kazıkta vardır,bankayı devreden çıkarın,artık tüketicinin yanında olun size oy verecek olanlar bankalar değil,biziz.
    Cevapla
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    yine bu alçak bankalara para kazandıracak
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    hep bakaları koyun ortaya.biz kurtulmaya çalışalım onlar para kazansın her ticaretten.sigorta şirketi ile bankalara neden karnı yumuşak devletin
    Cevapla
  • aha 2 yıl önce Şikayet Et
    kasko bedelinin üstünde araç alınmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR