Yerli otomobil TOGG’a övgü: Avrupa’yı fethetmeye hazır!

Yerli otomobil TOGG CES 2022 fuarı ile ilk kez dünya sahnesine çıkmıştı. Fuarda TOGG C sedan modeli büyük beğeni topladı. Yunanistan basınında TOGG için ''Türkler Avrupa'yı fethetmeye hazır'' manşetleri atıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2022 13:25 GÜNCELLEME 17.01.2022 13:25 OTOMOBİL
Yerli otomobil TOGG’a övgü: Avrupa’yı fethetmeye hazır!
Yerli otomobil TOGG’a övgü: Avrupa’yı fethetmeye hazır!

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un uluslararası ilk fuarı Las Vegas'ta sergilenmesinin yankıları sürüyor. Türkiye'nin bu yıl banttan indirmeye hazırlandığı TOGG dünya manşetlerinde yerini almayı sürdürüyor.

TOGG'a son övgü Yunan basınından geldi. Türkiye'nin Başkan Erdoğan liderliğinde bir hayali gerçekleştirmeye çok yakın olduğu belirtilen haberde, "Türkler, Avrupa'yı fethetmeye hazır" ifadeleri kullanıldı.

TOGG İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR

Türkiye'nin Otomobili Girişim grubu tarafından üzerinde çalışılan yerli otomobil aşama aşama tamamlanıyor. Tamamen elektrikli olacak olan ve alanında öncü araçlar arasında yer alacak TOGG'un SUV'dan sonra sedan modeli de büyük ilgi çekmişti.

ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'de de sergilenen TOGG dünyanın önemli medya kuruluşlarının manşetlerini süslemişti.

YUNAN BASINI DA TOGG'U YAZDI: TÜRKLER AVRUPA'YI FETHETMEYE HAZIR

Yunanistan basını Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u yazdı. Başkan Erdoğan'ın hayali olduğu belirtilen yerli otomobilde adım adım sona gelindiği belirtildi. Aracın bu yıl içinde banttan indirileceği, 2023 yılında da iç pazarda ve dış pazarda satışa çıkarılacağı haberin detaylarında yer aldı.

Hayli dikkat çekici ifadelerin yer aldığı haberde Gemlik'teki fabrikaya da vurgu yapıldı.

TOGG ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

İlk Türk otomobillerinin üretimi, bu yıl içinde yılda 175.000 araç kapasiteli Gemlik fabrikasında başlayacak. Üretimin 2030 yılına kadar bir milyona çıkması öngörülüyor. İlk Türk otomobili Avrupa'yı fethetmeye hazır.

KAYNAK : A HABER
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Liseli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra ithal makam otosu kullanımı yasaklanmalı,illaki ithale binmek isteyen cebinden binmeli bu kurala reisde dahil olmalı,işte o zaman inanırız yerli ve milliye.
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim beklentim tüm devlet kurumlarında zorunlu olarak kullanılmalı,reiste makam otosu yaparak bizlere örnek olmalı,artık ithal makam otolarına yer yok.
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Araba cok güzel ama km cok az. En az 500 km gitseydi süper olurdu. SUV modeli gidiyormus. Mercedes 1000 km gideni cikariyor. Insallah bizimkiler de 600 - 700 km yi bulursa tadindan yenmez. Daha cok arastirmak, calismak lazim. Eger menzil problemi cözülürse cok ragbet göreceginden eminim.
    Cevapla
  • Mardinli 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel hadi akaryakıta zam yapalım o halde
    Cevapla
  • KArTAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence abd başkanı önünde ellerimizi apış arasına koyup, agamsin diyelim CHP pkk hdp ip li kardes
    Cevapla
  • Rasim'e 2 yıl önce Şikayet Et
    tl. kadar başınıza taş düşsün emi. Bu bir saldırı ve bu da geçecek anlasanıza. Bir bak bakalım chp ve bunların ecdadı şimdiye kadar kaç kere başa gelmiş ve her geldiğinde neler olmuş. Halkı refah, özgürlük vb. birçok vaadle kandırıp Abdülhamid'i tahttan indirip gelmişler ve 7 yıl sonra ülke parçalanıp yok olmuş. Adnan Menderes'i darbe ile indidip gelmişler ve ülkenin yeni kurulmakta olan sanayisini yok etmişler ve halkı da perişan etmişler. Son seçimlerde de İstanbul'a geldiler ve görüyürsunuz ki hiçbir vaad tutulmadığı gibi israf, yalan ve terör e battılar. Bütçesinden fazla borç yaptılar ve mevcut durumu bile iadre edemez hale geldiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR