Fiat Egea hibrit versiyon ile geliyor!

Fiat markasının kompakt sınıftaki modeli Egea, Ocak ayında lansmanı yapılan Cross Wagon’dan sonra hibrit motor seçeneğiyle de dünya yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2022 15:48 GÜNCELLEME 21.02.2022 15:48 OTOMOBİL
Fiat Egea hibrit versiyon ile geliyor!
Fiat Egea hibrit versiyon ile geliyor!

Ocak ayında Cross Wagon gövde tipi tanıtılan Fiat Egea, hibrit motor seçeneğine kavuştu. Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, yeni nesil hibrit motor seçeneğine sahip otomatik vitesli Egea’lar Nisan ayından itibaren Türkiye’de ve dünya pazarlarında Fiat bayilerindeki yerlerini alacak.

Fiat Egea Cross

Egea’nın hibrit versiyonu, performansını yeni nesil 130 beygir güç ve 240 NM torka sahip, 1.5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli FireFly motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor.

Verilen bilgiye göre, Egea Hybrid’de BSG (Belt Start Generator) ve 15KW’lık elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motoru destekliyor. Söz konusu hibrit teknolojisinin, yüzde yüz elektrikli sessiz çalıştırma, park etme ve tamamen elektrikli sürüşe imkan sunduğu aktarılıyor.

Fiat Egea Cross

Hem frenleme hem de yavaşlama esnasında enerji geri kazanımı ile bataryasını şarj edecek şekilde geliştirilen hibrit Egea'nın, elektrikli ve benzinli motorları arasındaki geçişleri kullanıcısına hissettirmediği de verilen bilgiler arasında.

Fiat Egea Cros iç görüntüsü

YENİ ŞANZIMAN İLK KEZ KULLANILACAK

Öte yandan, Egea Hybrid ile birlikte 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da Fiat markasında ilk defa satışa sunuluyor. 7 ileri otomatik vitesli Egea Hybrid, 0-100 km hızlanmasını 9 saniyede tamamlarken şehir içi kullanımda 100 km.de 4.7 lt’lik (WLTP) tüketim değeri elde ediyor.

Egea’daki hibrit teknolojisinin, yine Fiat modellerinde bir ilk olarak, sürüş sırasında benzinli motoru tamamen kapatarak WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) çevriminin yüzde 47’sinin benzinli motor çalıştırılmadan tamamlanabilmesini sağladığı belirtiliyor. Bu oranın şehir içi çevrimde ise yüzde 62’ye kadar çıkabildiği kaydedildi.

Egea Hybrid, Türkiye’de Sedan, Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tiplerinde, 3 donanım seviyesi-Easy (Sedan) / Street (Hatchback ve Cross’ta), Urban ve Lounge- ve otomatik şanzıman ile Nisan ayında satışa sunulacak.

Egea Ailesi’nin dizel motor ve otomatik şanzımanlı versiyonları da yine tüm gövde tiplerinde Mart ayının ikinci yarısında satışa sunulacak.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    :D sanki normali alabiliyoruz
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Menzili 500 km nin üzerinde ve hızlı şarj özelliği olan her aracı alırım.Ama henüz dünya buna hazır değil.1.5 milyon verip elektrikli araca bineceğiz diye o kadar para verilmez.Geçiş döneminde fiyatların düşmesi için en iyi çözüm ikin el 10 yaşa kadar ithal izni berilmesidir.millet edirnede in alışverişe Trakyaya gelirken 3-4 bin avroya mersedes bmw ve audiyşe geliyor biz o paralara doğan şahin satıldığını görüyoruz.Yazıktır ya.Bu milletin yüzü gülmez.Togg için gururluyuz ama göreceksiniz rakam milyon ve üstü olacak.Yazık bize ya
    Cevapla
  • ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    kontrolü zor, ithilafları engelleyemezseler sıkıntı çıkarır. ama bir şekilde 2.el araç ithaline izin verilmesi lazım birde çok eski araçların trafikten kaldırtmak gerekli. ilk aracını alana 9 sene bir araç alana vergi basit bir vergi alınması lazım, al sat yapana sene sene değiştirene normal kazık vergi devam edebilir.
    Cevapla
  • vatansever38 2 yıl önce Şikayet Et
    b u vergi sisteminde 2. el araçta gelse çok cazibeli olmaz.
    Cevapla
  • zekibey 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesin oda manueldir :)
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    Çift kavrama diyor.iyi oku
    Cevapla
  • Ali Er 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye TOGG'a rakip olan oto ithalatını sınırlamalı artık
    Cevapla
  • Boşver 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlamasına gerek yok zaten ne ithal ne yerli araba almak hayal artık.Paran var senin
    Cevapla
  • Adana ll 2 yıl önce Şikayet Et
    Otomatik baklyoruz ne zaman üretime geçilir..iyi günler ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR