Vade sayısı arttı! Sıfır ve ikinci el otomobilde hareketlilik başladı

Taşıt kredilerinde vade sayısının artırılmasının ardından ikinci el ve sıfır otomobilde hareketlilik başladı. İkinci el araç fiyatlarında düşüşlerin olduğunu belirten oto galericiler, yaz döneminde hareketliliğin daha da artacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2022 17:18 GÜNCELLEME 02.03.2022 17:18 OTOMOBİL
Vade sayısı arttı! Sıfır ve ikinci el otomobilde hareketlilik başladı
Vade sayısı arttı! Sıfır ve ikinci el otomobilde hareketlilik başladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), taşıt kredisi limitinin artırıldığını duyurmuştu. Bu kapsamda, taşıt kredi limitleri ve vade sayısı da arttırılmıştı.

Taşıt kredilerinde vade sayısının artırılmasının ardından ikinci el ve sıfır araç piyasasında hareketlenme başladı. Oto galericiler, yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte sıfır ve ikinci el araç piyasasındaki hareketliliğin artacağını söyledi.

Otomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinde yeni dönemOtomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinde yeni dönem

"Araç ticaretinin çok hızlanacağını düşünüyoruz"

Yaz tatili dönemine gidildikçe araç satışlarının hızlanacağını kaydeden TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, "Aylık araç satışının, aracın tercih edilme durumuna bağlı oluyor. Özellikle otomatik vites araçların en uzun durma süresi 1 hafta veya 10 gün. Çünkü genelde insanlar o araçları okulda okuyan çocuklarına ya da eşlerine alıyorlar. En az elimizde 2-3 ay duran araçlarımız oluyor.

20 Aralık’tan önce esnaf arkadaşlarımızın almış olduğu araçlar hala ellerinde. Aylık satışımız en fazla 4 veya 5 oluyor. Şu anda satışların az olmasından dolayı 20 Aralık’tan önce aldığımız araçların çoğu elimizde duruyor. Mart aynının sonu ve nisan ayından itibaren kur korumalı paranın çözülmesi, Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ve tatil döneminin geliyor olmasından dolayı araç ticaretinin çok hızlanacağını düşünüyoruz" dedi.



"Özellikle ikinci el araçlarda fiyat düşüşleri oldu"

İkinci el araç fiyatlarının düştüğünü söyleyen Batı, "Çip krizinden dolayı vatandaşlar otomobil bayilerine gittiklerinde araç bulamıyorlardı. Şu an azda olsa bayilere gittiklerinde araç bulabiliyorlar. Sıraya girerek en az bir ay sonra araçlarını teslim alabiliyorlar. Sıfır araçlarda araç kredisi var diyemeyiz. Zaten araç satışı az olduğu içinde gelen araçlar büyük oranda yeterli olabiliyor. Pandemi, döviz ve çip krizine bağlı olarak araç fiyatları yüzde 10-15 daha yüksekti. Bu yükseklik azalamaya başladı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Akil 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasil bi ulkedeyiz ya hu 500 bin km taksi cikmasi fiat albea 100 bin tl 10 lira etmeyen araç insanlar nasil alabiliyorlar bunlari demekki millette para varki aliyorlar bu denklemi anlamak mumkun değil peynir ekmek gibi satiliyor tuhaf gercekten tuhaf bir ulkeyiz
    Cevapla
  • irfan 69 2 yıl önce Şikayet Et
    Her galericiye vampir gibi bakmayın her meslekteki gibi onlarında içinde kötü niyetliler olabilir ama onlarda binlece insana ekmek sağlıyor istihdam sağlıyor.
    Cevapla
  • ALPASLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    480 bin liraya polo alınır mı? :)) bize kafayı yedirecekler ya HUU.
    Cevapla
  • muratbey 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah satamayın pul olsın fiyatlar herkez araba sahibi olsun terbiyesizler
    Cevapla
  • Mantık iyidir 2 yıl önce Şikayet Et
    Almayan bin pişman olacak enflasyon kalıci algı yapmayın malda kalın yolda kalmayın herşeyin en az %250 arttığı yerde arabanın geri geleceğini zannede dursunlar emlak dahan dün %50 zam yedi bir daha türkiyede giden gittikçe yere bidaha gelmez hayal kurmayın anı yaşayın
    Cevapla
  • Antalya07 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ben paramin düşmanı değilim 50 bin liralık arabaya 250 300 istiyor Yazık günah 100 bin olsun 150 bin olsun İnsaf ya fırsatçılık dan başka bir şey değil.
    Cevapla
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Dizelde de aynı diyolardi iki senede bitirdiler dizeli Passat dizeli benzinli den ucuze verdi 2030 da benzinli uretmiyecekler sen 2027 de alıp 2 sene sonra uretilmiyecek araca yarım milyon verirsen bilemem gelecek elektrikli otoda mecbur kalcan
    Cevapla
  • Aksakal 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzaya kadar gider tabiki fiyatlar. ihtiyaci olan mecbur alacak. arabasi olan da elindekine sahip cikacak. millette para yok. hayat pahali. artik lux oldu araba almak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR