Subaru'da, motor arızası sevkiyatı vurdu

Subaru, motor sensörü arızası nedeniyle üç ana otomobil modelinden bazılarının sevkiyatını durdurma kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2022 14:52 GÜNCELLEME 15.04.2022 14:52 OTOMOBİL
Subaru'da, motor arızası sevkiyatı vurdu
Subaru'da, motor arızası sevkiyatı vurdu

Japon otomobil üreticisi Subaru, motor sensörü arızası nedeniyle üç ana otomobil modelinden bazılarının sevkiyatını askıya aldığını ve ayrıca modellerin üretimini geçici olarak durdurmayı planladığını açıkladı.

Şirketten bir sözcü, otomobil üreticisinin Forester, Outback ve Levorg modellerinde kullanılan CB18 motorundaki sensörle ilgili sorunu keşfettiğini belirterek, daha fazla ayrıntı vermeden bu motora sahip modellerin üretiminin zamanı geldiğinde durdurulacağını da sözlerine ekledi.

Karar şimdilik Japonya için geçerli

Reuters'ta yer alan habere göre Subaru, Japonya'da Ekim 2020'den bu yana yaklaşık 54 bin motorlu otomobil satıldığını ve geri çağırmanın yalnızca bu pazar için geçerli olduğunu söyledi, ancak kaç otomobilin bundan etkilendiğini açıklamadı.

Şirket sözcüsü, Subaru'nun arabaları geri çağırıp çağırmamaya karar vermediğini ve sevkiyatın yeniden başlamasının muhtemelen 2 ay süreceğini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada, sensördeki arızanın motorun çalışmamasına ve gösterge panelinde bir uyarı işaretinin yanıp sönmesine neden olduğu bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR